Isabelle en Sophie in vzw van Pieter ‘De Mol’ Delanoy: “Ontbijt op verkiezingsdag ten voordele van kinderen”

Pieter Delanoy (rechts boven) was in de krokusvakantie in Kaapstad. Op de foto links herkennen we Isabelle Maenhoudt en Sophie Coorevits. © GF

Isabelle Maenhoudt en Sophie Coorevits zetten mee hun schouders onder Boeta, de vzw van Pieter De Mol 2018 Delanoy. “We proberen jongeren in Kaapstad een hoopvolle toekomst te geven”, klinkt het.

Bruggeling Pieter Delanoy beter bekend als De Mol 2018 richtte dertien jaar geleden vzw Boeta op, een project dat zich inzet voor kleurlingenjongeren in de township Ocean View bij Kaapstad. Via studiebegeleiding, schoolbeurzen, sportinitiatieven en een armenkeuken voor de straatbewoners proberen ze de jongeren daar een hoopvolle toekomst te geven. Pieter ging in de krokusvakantie voor de twintigste keer naar Zuid-Afrika om daar, samen met de lokale vrijwilligers, de werking verder uit te bouwen. “Het is zalig om te zien hoe onze studenten hun eigen weg vinden en zo op hun beurt mee bouwen aan een toekomst voor een township die toch geconfronteerd wordt met zware problemen zoals armoede en criminaliteit”, aldus de trotse voorzitter.

Na dertien jaar wordt er ook werk gemaakt van vernieuwing. Met een aantal nieuwe bestuursleden, zoals Isabelle Maenhoudt en Sophie Coorevits uit Jabbeke, en enkele nieuwe acties probeert vzw Boeta haar projecten een extra boost te geven en klaar te maken voor de toekomst.

“De ontbijten zijn rijkelijk gevuld met lokaal lekkers”

“We wilden mee onze schouders zetten onder het verhaal van vzw Boeta, omdat we geloven in wat de mensen van dit project in Zuid-Afrika verwezenlijken. Heel concreet hebben we ons meteen gesmeten door een nieuwe ontbijtactie op poten te zetten”, klinkt het bij Isabelle en Sophie. Beide dames wonen in Jabbeke. Isabelle is commercieel medewerker bij Matthys Wines in Brugge en Sophie runt Apotheek Coorevits aan de Gistelsteenweg in Jabbeke. “Dauphine, de vrouw van Pieter, werkt in de apotheek. Zo kwamen we in contact met vzw Boeta”, zegt Isabelle.

“Pieter was op zoek naar vernieuwing in het bestuur en Sophie en ikzelf waren daar wel voor te vinden, als we het als tandem konden doen. Dat Boeta zich inzet voor de toekomst van kinderen, spreekt ons enorm aan. Ikzelf heb geen kinderen, maar ik heb acht nichtjes en neefjes, en die zijn héél bijzonder voor mij. Sophie heeft twee kinderen. We willen ons met veel plezier engageren voor de toekomst van andere kinderen.”

Zelf is Isabelle nog niet in Kaapstad geweest. “Maar het staat op mijn to-dolijstje voor volgend jaar. Ik zal het nuttige aan het aangename koppelen en ondertussen enkele wijnbouwers ter plaatse bezoeken.”

Smullen op Vaderdag

Het ontbijt wordt op vijf locaties verdeeld, onder meer in Apotheek Coorevits in Jabbeke. “Op Vaderdag, ook wel verkiezingsdag zondag 9 juni, kan je ontbijtpakketten ophalen die rijkelijk gevuld zijn met lokaal lekkers, zoals aardbeien van Matika in de Zomerweg, laurierkaas van bij mijn zus Marian die Laurica Plants runt, yoghurtjes van het Baliehof, ontbijtkoeken en pistolets van Bakk uit Sint-Andries, en cava van Matthys Wines. Bestellen kan nog tot en met woensdag 29 mei”, besluit Isabelle met een warme oproep.

Bestellen kan via www.boeta.be/ontbijtactie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier