Gezelligheid troef op en naast het terrein bij TC Marke

Het zomertornooi van TC Marke zal dit jaar alweer meer deelnemers tellen. (foto PPW)
Redactie KW

Van 11 tot en met 19 juli maakt de Markse Tennisclub vzw zich op voor haar zomertornooi. Meteen ook de eerste grote organisatie voor de actieve leden na de coronacrisis. Die speelde hen parten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tornooileidster Chantal Lambrecht voorziet veertien reeksen voor het criterium. De inschrijvingen lopen bijzonder vlot.

“Door de coronacrisis konden we op zaterdag 14 maart ons creatief openingsevent (toch altijd goed voor zo’n zestig deelnemers, red.) bij onze bevriende buren van TC Leiemeers niet organiseren”, vertelt voorzitter Eddy Debrulle. “We communiceerden dan ook onmiddellijk via e-mail, web en sociale media dat alle lessen voor jeugd en volwassenen geschrapt werden en de voorjaarsinterclub niet doorging.”

“Aanvankelijk hadden we uiteraard heel wat minder leden dan de voorgaande jaren. Vanaf 18 mei konden we in samenwerking met stad Kortrijk voorzichtig heropstarten met de bekende maatregelen. Aangezien we in een mooi stadspark gelegen zijn, was tennissen met verlichting begrijpelijk verboden.”

We mochten bijzonder veel volleyballers en voetballers verwelkomen die tennis als een mooi alternatief zagen

Inmiddels lijkt de werking meer en meer terug naar het normale te gaan. De kleedkamers blijven wel nog gesloten en de handgel is alomtegenwoordig. “Tennis was een van de eerste sporten die samen met golf en padel half mei groen licht kreeg om opnieuw te starten”, verduidelijkt Eddy. “We mochten dan ook bijzonder veel volleyballers en voetballers verwelkomen die tennis als een mooi alternatief zagen om toch maar te kunnen sporten”, weet Eddy.

Zomertornooi

“Velen hebben de microbe van de mooiste sport ter wereld duidelijk te pakken en zullen wellicht blijven. Verleden jaar klokten we op het einde van het seizoen af op 313 leden. Nu al tellen we er 210. Ongetwijfeld zullen het er deze zomer dus zelfs meer zijn. Hopelijk vinden ze ook allemaal vlot de weg naar ons clubhuis. We investeerden deze winter in een gloednieuwe bar. Die is juist op tijd klaar voor het zomertornooi. Het is wel jammer dat we de jeugdevents zullen moeten annuleren en dat de après-tennis-feestjes met onze vrienden van TC Leiemeers en TC D’Hoeve niet zullen kunnen plaatsvinden zoals de vorige jaren. Ook onze jaarlijkse fietszoektocht zal niet op de gebruikelijk manier kunnen doorgaan”, besluit de voorzitter. (PP)

Info: TC Marke, Chantal Lambrecht, 0486 21 60 50, secretariaattennis@gmail.com

Gesticht: 1975

Adres: Olympiadeplein 1

Telefoon: 056 25 82 92

Website: www.tcmarke.be

Volwassen leden: 226

Jeugdleden: 83

Voorzitter: Eddy Debrulle volgde 5 jaar geleden Yvan Vereecke op.

Secretaris: Pol Vervaecke

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.