Fringstoe steunt project tegen menstruatiearmoede

Op de foto zien we Ellen Ramon, Ineke Denys, Marieke Heems, Lies Vangheluwe en Eveline Lepoudre van Fringstoe, godsdienstlerares Lisa Clarisse, directeur Kimberly Maricou en enkele leerlingen. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Vrouwenfietsclub Fringstoe zamelde 450 euro in voor het project Goed Geregeld van Campus Minneplein in Ieper. De cheque werd overhandigd tijdens de internationale vrouwendag.

“We zijn een fietsclub exclusief voor vrouwen met het levensmotto ‘Girls just wanna have fun’”, klinkt het bij Fringstoe. “We zijn er ons van bewust dat sommige meisjes en vrouwen door hun menstruatie veel plezier moeten missen, doordat ze niet beschikken over maandverbanden en tampons. We hopen dat we hiermee een steun in de rug kunnen geven, zodat meisjes geen of minder belemmering ondervinden om naar school te gaan, deel te nemen aan sportactiviteiten, af te spreken met vrienden…”

Campus Minneplein geeft gratis menstruatiemateriaal aan de meisjes. “We zijn volledig afhankelijk van inzamelingen en giften. Giften kunnen geleverd worden in onze inzamelboxen bij de ingangen van onze campus. Ons doel is dat stad Ieper mee op de kar springt en inzamelpunten promoot”, besluit projectverantwoordelijke en godsdienstlerares Lisa Clarisse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier