Ferm hoopt uitgesteld eeuwfeest dit jaar te kunnen vieren

Het bestuur met van links naar rechts: Vergote Nicole, Buffel Vera, Neyens Els, Inghelbrecht Veerle, Vermeersch Kristien, Bonny Lieve, Vandenbussche Ria, Vandewalle Leen en Verstraete Greta.© Foto Coghe
Het bestuur met van links naar rechts: Vergote Nicole, Buffel Vera, Neyens Els, Inghelbrecht Veerle, Vermeersch Kristien, Bonny Lieve, Vandenbussche Ria, Vandewalle Leen en Verstraete Greta.© Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

2020 had een speciaal jubileumjaar moeten worden voor Ferm, want het was de 100ste verjaardag van de vereniging. Tal van speciale activiteiten konden door de coronapandemie echter niet doorgaan en werden uitgesteld naar 2021. Het bestuur en de leden volgen nu bezorgd de actualiteit en hopen dat ze niet opnieuw een rampjaar tegemoet gaan. Maar opgeven doen ze niet, integendeel.

Ferm Ichtegem is een vereniging voor en door vrouwen, waarmee mensen zich betrokken en verbonden voelen, op elk moment in het leven. Dat doen ze door een zeer breed spectrum van vrijblijvende ontspannende en educatieve activiteiten aan te bieden.

“In normale omstandigheden organiseren we toch zo’n tweetal activiteiten per maand”, legt voorzitster Leen Vandewalle uit. “Deze activiteiten zijn zeer divers. Dat gaat over bloemschikken, kooklessen, crealessen, fietstochtjes, daguitstappen, een barbecue … noem maar op.”

“Niet elke activiteit spreekt iedereen aan of is toegankelijk voor elkeen. Zo organiseren we elk jaar een kermisnamiddag. Daar komen vooral oudere leden op af, hoewel iedereen meer dan welkom is. Vorig jaar vond die namiddag in oktober, nog net voor de tweede lockdown inging, plaats. Andere leden zijn dan weer wat sportiever en komen af op een fietstocht of wandeltocht. Die hebben we gelukkig in 2020 in de zomer kunnen organiseren.”

“Vorig jaar wilden we van de jaaropener van het feestjaar iets speciaals maken. Ik denk dat we daar wel in geslaagd zijn met een optreden van de ‘knitting sisters’. We hebben er ook ons jaarprogramma kunnen voorstellen.”

FEEST 101

“Er is maar bitter weinig overgebleven van dat mooi jubileumprogramma. We moesten enorm veel aanpassen. Zo werd onze cocktailavond, voorzien in maart 2020, eerst naar mei verzet, om opnieuw te worden uitgesteld. Dat staat nu opnieuw op de kalender voor einde mei.”

“De meest in het oog springende activiteiten van vorig jaar werden naar dit jaar verplaatst. Zo denk ik aan Moederdag waarop we stand-upcomedian Hans Cools hebben uitgenodigd. Onze apotheose van vorig jaar, hebben we verplaatst naar zaterdag 23 oktober. Met comedian Joost Van Hyfte maken we er nu ‘FEEST 101’ van. We hopen dat we niet hetzelfde meemaken als vorig jaar.”

“Vorig jaar bezorgden we al onze leden met Moederdag en met kerst een kleine attentie. We kregen veel hartverwarmende reacties. Een ervan wil ik wel eens voorlezen: ‘Aan het hele team van Ferm, hartelijk dank voor de fijne attentie met kerst. Het is een lichtpuntje in bange en donkere tijden. Een lepeltje suiker maakt het bitter weer zoet. Bij elk lepeltje gaan we denken aan jullie!’”

“Het zijn die dankbetuigingen die ons een hart onder de riem steken en ons de moed geven om toch verder te doen! Zo organiseren we nu voor het eerst een valentijnszoektocht. De zoektocht loopt nog tot 28 februari en is gratis. Iedereen is welkom en maakt kans op het winnen van een leuke prijs.”

(RI)

Wegbeschrijving en antwoordformulier kan je opvragen via johan.gadeyne@telenet.be of via 0486 18 58 69.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten