Evelien Geldof is nieuwe volwassen begeleider bij Chiro ’t Piegoetje ion Staden: “Chiromoeder van alle meisjes”

(foto JCR)
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Evelien Geldof is sedert het nieuwe Chirowerkjaar de kersverse volwassen begeleidster bij meisjeschiro ’t Piegoetje. Evelien is nog volop op zoek naar het invullen van haar nieuwe taak. Al denkt ze vooral een klankbord voor de leidinggroep te zullen zijn.

Evelien Geldof (42) volgt Wendy Vanelslander op als volwassen begeleidster bij ’t Piegoetje. “Wendy besliste vorig werkjaar om te stoppen als VB”, aldus Evelien.

“Ik ben sedert de start van het nieuwe Chirowerkjaar op 26 september de nieuwe volwassen begeleidster. Na het vertrek van Wendy diende de leidersploeg op zoek te gaan naar een nieuwe VB. Ze zijn me toen komen vragen of ik die taak op me wilde nemen. Ik was overigens niet de enige kandidaat. De meisjes klopten ook bij een aantal andere potentiële begeleiders aan en hadden ook een gesprek met de kandidaten. Het gesprek tussen mij en de leiding zat meteen goed en uiteindelijk kozen ze dus voor mij.”

Evelien was overigens vroeger zelf nooit lid van de Chiro. “Mijn zonen zijn wel al sedert hun zesde lid van Jongenschiro Sint-Jan”, vertelt Evelien. “Jordy is 21 en zit in de leidingploeg. Jary is 18 en maakt deel uit van de aspi’s. Ons dochtertje Emmy start nu haar derde jaar bij Meisjeschiro ’t Piegoetje. We zijn ook acht jaar als kookouder mee geweest op kamp en leerden op die manier de Chiro beter kennen.”

Evelien stond zeker niet weigerachtig tegenover de vraag om de nieuwe volwassen begeleidster te worden. “Ik vind de Chiro zo mooi en wilde er heel graag deel van uitmaken”, stelt Evelien.

Zoeken

“Ook het zorgen voor speelde een rol om volwassen begeleidster te worden. Het zorgen zit echt in mij. Zo ben ik in het dagelijks leven actief als onthaalouder in de groepsopvang Het Kleine Geluk in de Diksmuidestraat. Ik voel me een beetje de Chiromoeder van de meisjes. Ik kan hen niet alleen helpen met alles wat de Chirowerking aangaat. Ze kunnen zeker ook bij mij terecht als ze persoonlijk al eens met iets zitten. Momenteel moeten we elkaar wel nog wat beter leren kennen en elkaars vertrouwen winnen. Het helpt wel dat ik nogal wat meisjes van de leidingploeg ken. Ze hebben de leeftijd van onze oudste waardoor ik hen al ken als vroegere klasgenoten van Jordy.”

“Het is voor mij ook nog zoeken naar wat de taak van een volwassen begeleidster nu precies inhoudt”, weet Evelien. “Ik heb de meisjes gevraagd wat ze van mij als VB verwachten. Ze antwoordden me dat ze niets van me verwachten. Het is voor mij dan ook zelf nog zoeken. Ik denk dat het voor hen vooral belangrijk is dat ze iemand hebben als ze iets niet weten en dat mijn voornaamste taak er uit zal bestaan om raad te geven. Dat ik als ze aan iets twijfelen als een soort klankbord voor hen kan fungeren.”

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier