De Kassei Klievers brengen derde ‘Hel van de Klievers’: “Toertocht is toch wel uniek”

Mieke Lambrecht (voorzitter en sponsor), Robbert Meuleman (bestuurslid en sponsor), Dieter Verduyn (sponsor), Willy Moeyaert (sponsor). © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Dit weekend organiseert wielervereniging De Kassei Klievers voor de derde keer een editie van De hel van de Klievers’. Die toertocht met keuze uit verschillende afstanden zoekt heel wat kasseistroken uit de streek op. “Bij onze grootste rit van 105 kilometer zitten er vijftien kasseistroken in”, legt voorzitter Mieke Lambrecht uit.

Met een naam die klinkt als een bel pakken De Kassei Klievers dit weekend opnieuw twee dagen uit met een heuse fietstoertocht. “De naam van onze tocht, de Hel van de Klievers, is een verwijzing naar de hel van het noorden. Aangezien ook wij heel wat kasseistroken opnemen in het parcours past onze toertocht bij de kroniek van Parijs-Roubaix”, vertelt Lambrecht.

Kinderkopjes

Fietsliefhebbers kunnen de toertocht over verschillende afstanden aanvatten. Voor kasseiliefhebbers zijn er parcoursen van 105, 90 en 61 kilometer. Mensen die liever niet over de kinderkopjes rijden, kunnen 56 of 86 kilometer rijden. “We stippelen ook zo’n route uit omdat we weten dat niet iedereen graag over kasseien rijdt. Sowieso vinden we het leuk om onze toertocht op deze manier een beetje uniek te maken. Je kan niet elke week ergens een georganiseerde rit met heel wat kasseien afwerken”, gaat de voorzitter verder. Op zaterdag ontvangen de organisatoren vooral individuele deelnemers. “Op zondag komen heel wat clubs onze rit rijden. Zowel zaterdag als zondag kan je starten vanaf 8 uur en tot ongeveer rond de middag. Elke afstand heeft ongeveer halverwege een bevoorrading, bij de langste afstand is dat zelfs twee keer het geval. De start en finish zijn aan oc De Kleine Beer, waar we ook in een bar voorzien. Op zondagmiddag zenden we er trouwens de Amstel Gold Race uit op groot scherm.”

Soep en drinkbidon

De Kassei Klievers telt een zeventigtal leden, waaronder ook een grote groep vrouwen. “Via de Vlaamse wielrijdersbond nemen we deel aan de Lady Fun Tour die zich specifiek op dames richt. Daarbij zorgen we net voor iets extra’s voor dames die deelnemen aan toertochten. Zo krijgen de dames bij ons aan de finish een tas soep en een drinkbidon.”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier