Davidsfonds en vtbKultuur in Knokke-Heist pakken uit met 15 unieke avonden

Op de foto het bestuur van vtb.Kultuur en Davidsfonds Knokke. © DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Davidsfonds Knokke mag straks 95 kaarsjes uitblazen en vtbKultuur bestaat in 2022 honderd jaar. Het nieuw werkjaar wordt dus een feestjaar. Bovendien bestaat de samenwerking tussen vtbKultuur en Davidsfonds onder de noemer Volksontwikkeling al 69 jaar. Een samenwerking die uniek is voor Vlaanderen.

“Davidsfonds Knokke en vtbKultuur zijn er weer in geslaagd om, voor het werkjaar 2021-2022, 15 unieke avonden in een abonnement te bundelen: unieke actuele lezingen, boeiende en avontuurlijke reisreportages en ook podiumavonden, concerten en theatervoorstellingen”, vertelt voorzitter Dominiek Segaert.

“Ons nieuw werkjaar wordt een feesteditie! Want vtbKultuur Knokke-Heist wordt in 2022, 100 jaar en Davidsfonds Knokke mag straks 95 kaarsjes uitblazen. Bovendien bestaat de samenwerking tussen vtbKultuur en Davidsfonds onder de noemer Volksontwikkeling nu al 69 jaar. Een samenwerking die trouwens uniek is voor Vlaanderen”, aldus Dominiek Segaert.

“Volksontwikkeling Knokke-Heist is een uniek en bruisend samenwerkingsverband tussen enerzijds Davidsfonds Knokke en anderzijds vtbKultuur Knokke-Heist. Het zijn twee herkenbare verenigingen met elk een eigentijds, fris en modern jaarprogramma. Het unieke karakter zit in het feit dat beide verenigingen hun programma in gezinsformule tegen 35 euro samenbundelen met een aantal ongelooflijke voordelen die zowel jong als minder jong zullen aanspreken.”

Minder leden

“Davidsfonds Knokke brengt boeiende en actuele lezingen. vtbKultuur Knokke-Heist verrast met kleurrijke en avontuurlijke reisreportages. Voor de coronacrisis kende Volksontwikkeling steeds bijna 600 leden-gezinnen. Bij de aanvang van dit werkjaar hadden slechts 450 leden hernieuwd. De oorzaak is duidelijk: corona!”

“Daarom beslisten de besturen van zowel Davidsfonds Knokke als vtbKultuur Knokke-Heist om de leden die het vorige werkjaar hernieuwd hadden, de abonnementskaart nu gratis te geven. Alleen nieuwe leden en zij die niet hernieuwden, betalen 35 euro voor een gezinskaart waarbij alle inwonende gezinsleden toegang krijgen tot 12 schitterende avonden van DF en vtbKultuur alsook drie theateravonden in samenwerking met het Cultuurcentrum”, geeft Dominiek Segaert mee.

Twee Uit-passen

Alle avonden vinden plaats in het Cultuurcentrum Scharpoord en vangen aan om 20 u. Wat de gezinskaart nog attractiever maakt, is dat de kaart ook de kans biedt om maximum twee Uit-passen af te halen in het Cultuurcentrum. De Uit-pas biedt korting op alle door het Cultuurcentrum georganiseerde activiteiten, gaande van theater, film tot concerten en lezingen tot zelfs cursussen en uitstappen. Bovendien krijgen de leden twee kaartjes voor de filmzaal in het CC.

“Met Davidsfonds Knokke organiseren we ook, samen met DF Westkapelle, de 29ste Junior Journalistenwedstrijd met als thema ‘De wereld na 2030’.”

“Onze afdeling werkt ook mee aan de cursus ‘Frankrijk in een notendop’ met professor Hans Cools in de Davidsfonds Academie. vtbKultuur Knokke-Heist organiseert ook een Brusseldag, de Knipoogdag Antwerpen, Knuffeldag Wervik en vtbKultuur picknickt in de zomer”, legt Dominiek uit. (Dirk Meulders)

Op de websites kan je het programma en het halfjaarlijks tijdschrift ‘De Hoofdzaak’ downloaden.

Info: www.vtbkultuur.be/knokke-heist; www.davidsfondsknokke.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.