Country Club opnieuw getroffen door activiteitenstop, countryavond geschrapt

Countryclub 'The Country Horses' is een nog erg jonge vereniging. © foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Het verstrengen van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus treft, zoals zoveel verenigingen, ook countryclub ‘The Country Horses’ uit Eernegem voor de tweede keer in een jaar tijd. Ook de op 24 oktober geplande Country-avond in het GC De Ster werd afgelast.

“We zijn inderdaad hard getroffen door de coronamaatregelen”, vertelt voorzitter Jurgen Maes. “We zijn trouwens een jonge vereniging. Op 27 april 2019 hebben we ons eerste optreden georganiseerd en het was een succes, er waren meer dan 100 belangstellenden. Voor ons was het een teken dat er in deze regio wel degelijk interesse is voor country- en westernmuziek en alles wat errond draait. De interesse voor country-and-western is bij mij van jongs af aan bijgebracht. Mijn vader was immers fan van countrymuziek en nam me overal, waar een countryoptreden was, mee naar toe.

Countryavond

“We waren verder aan het bouwen aan ons ledenbestand tot corona ons in maart onverwacht een halt toeriep en we al onze activiteiten moesten staken. We zijn pas op 4 september kunnen herstarten en nu moeten we opnieuw alle activiteiten minstens voor een maand staken. Ook onze countryavond van 24 oktober hebben we geschrapt. We mochten dan wel een beperkt aantal toeschouwers toelaten, dansen mocht niet en we mogen geen drank verkopen.”

De club had ook tegenslag met de dansleraar. Hij is longpatiënt en moet noodgedwongen thuisblijven. “Hij was er dan ook niet bij als we opnieuw begonnen zijn in september, maar gelukkig hebben we met Sandy Ballieu uit Brugge een nieuwe danslerares kunnen vinden. Ze is bovendien al 20 jaar countryzangeres. Het was op een van de vele countryevents die we bijwonen dat we haar hebben leren kennen en aan de praat zijn geraakt. We prijzen ons gelukkig dat ze bereid was de danslessen die we elke vrijdag organiseren voor haar rekening te nemen.”

Countryfestival

Naast de wekelijkse samenkomst op vrijdagavond wil de club graag maandelijkse optredens organiseren. “Daarvoor gaan we naar De Ster. En als kers op de taart willen we in juni van volgend jaar een groots countryfestival organiseren op en rond de Klokkenput. Als dat een meevaller wordt, denken we erover dit op tweejaarlijkse basis te organiseren. Per slot van rekening hebben we door corona tal van optredens moeten afgelasten. Dat mag toch niet al te lang meer duren, want het is met de opbrengst van die activiteiten dat we de organisatie van grote festival willen bekostigen.”

Vaste locatie

“We hebben ook nog geen definitieve vaste locatie, waar we met ons bestuur en leden zouden kunnen samenkomen, zoals de countryclub van Koekelare dat met Café De Blaaspijp heeft. Het is niet zo eenvoudig om ergens een lokaal te vinden en aan te kleden in country-and-westernstijl. Horecazaken zijn al niet zo dik meer gezaaid, laat staan dat ze een lokaaltje hebben dat ze dan permanent ter onzer beschikking zouden stellen. Nu hebben we, telkens we op een locatie gaan, heel wat werk om de ruimte te versieren en nadien weer af te breken.”

The Country Horses

Opgericht in: in 2017 werd de vereniging erkend door de gemeente

Voorzitter: Jurgen Maes (36)

Ledenaantal: 25 leden en vier bestuursleden

Lokaal: de danslessen vinden plaats in de sporthal in Eernegem, optredens in gemeenschapscentrum De Ster

Wat: THe Country Horses geven elke vrijdag dansles (linedance) en organiseren countryoptredens en -festivals.

Info: 0494 59 21 23 – thecountryhorses@outlook.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten