Chiro Zilverberg viert 65-jarige bestaan met leuke zomerbar

De leiding van Chiro Zilverberg bereidt zich voor op het feestweekend.© Jos
De leiding van Chiro Zilverberg bereidt zich voor op het feestweekend.© Jos
Redactie KW

Om het 65-jarige bestaan van Chiro Zilverberg in Rumbeke te vieren, organiseert de leiding op 9 juli een coronaveilig feestweekend: Zomerbar Silverly Hills. Je kan een weekend met verfrissende drankjes, leuke spelletjes en sfeervolle muziek verwachten. Naast dit evenement gaat Chiro Zilverberg ook nog eens op kamp naar Opoeteren in Limburg.

Chiro Zilverberg wil haar 65-jarige bestaan niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Alhoewel ze rekening moeten houden met de coronamaatregelen belooft het een fijn feestweekend te worden. “We hebben heel wat plezante coronaveilige activiteiten gepland”, vertelt hoofdleider Elias De Ridder (21). “Het evenement vindt plaats op ons terrein aan de Maximiliaan Demeulenaerestraat, een redelijk groot domein dus, waardoor we ervoor kunnen zorgen dat de tafels ver genoeg uit elkaar staan.”

Feestweekend

Op vrijdag 9 juli is vanaf 18 uur een gezellige zomerbar voorzien, waar je een overvloed aan frisse drankjes, lekkere hapjes en pasta’s en uiteraard sfeervolle muziek kan verwachten in een zomerse feestsetting. Zaterdag 10 juli wordt om 14 uur de zomerbar opnieuw geopend en kan je deelnemen aan het grootse ‘Chiro Zilverberg Kubb Toernooi’. Er zal in groepjes van drie personen gespeeld worden en de deelnameprijs bedraagt tien euro per groepje. Voor dit kubbtoernooi zijn de plaatsen beperkt.

Zaterdagavond kan je niet alleen opnieuw voor een verfrissing terecht in de zomerbar, maar zullen er ook hamburgers voorzien zijn terwijl de dj’s vrienden van de leiding en ook oud-leiders voor de beste muziek zorgen. Bovendien kan je van 18 tot 19 uur genieten van het happy hour en van 20 tot 21 uur kan je het Desperadosbier tegen halve prijs verkrijgen.

Op de laatste dag, zondag 11 juli, kan je van 9 tot 17 uur bij de keti’s (de leden van het derde en vierde middelbaar) terecht voor een wasbeurt voor je auto en/of fiets.

Zomerkamp

Naast het feestweekend heeft Chiro Zilverberg nog andere zomerplannen. Ze vertrekken op zaterdag 31 juli naar Opoeteren in Limburg op kamp. “We zijn er al een keer geweest”, vertelt Elias. “Tien jaar geleden, toen ik nog lid was. We vonden dat een goeie plek en daarom keren we nu nog een keer terug.”

De jongsten, van 7 tot 14 jaar, zullen in gebouwen slapen en de oudste groepen, van 14 tot 18 jaar, in tenten. In totaal zijn ze met 130, maar Elias heeft er alle vertrouwen in dat het dit jaar beter zal meevallen in vergelijking met vorig jaar: “Het voorbije jaar was niet altijd even gemakkelijk. Niet alleen door de spelletjes die we coronaveilig moesten houden, maar ook door het feit dat we een vriendengroep zijn, die dan opgesplitst moet worden.”

“In een zomers sfeertje kan je genieten van lekkers en muziek”

“Dan was er ook nog de periode waarin de leerlingen slechts een enkele hobby mochten kiezen, waardoor er minder leden aanwezig waren. Maar nu op kamp zal alles wat soepeler kunnen verlopen, vooral omdat er minder bubbels nodig zijn.”

De hoofdactiviteit vormt een dagtocht. Om de kosten te drukken, hebben ze naast zelfgemaakte aardbeienconfituur, ook online koekjes verkocht in de kerstperiode. Aangezien ze er een soort van wedstrijd van hadden gemaakt (het lid dat het meest verkocht, won een prijs), verliep de verkoop opvallend goed. En op zondag 4 juli trekt de jeugdbeweging nog naar Bellewaerde op daguitstap. (SM)