Chiro Eernegem gaat met recordaantal leden op kamp naar Doomkerke

Het grootste aantal deelnemers aan het kamp van de Chiro ooit, vergt de inzet van veel leiders en leidsters. Rechts op de foto zien we drie kookouders, Koen Deleu, David D’Hoop en Stefaan Feys. Hun echtgenotes Evelyne en Barbara Demeulenaere en Evelien Neyens waren verontschuldigd. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Van 1 tot 9 augustus trekt de Chiro van Eernegem naar het Jeugdverblijf ‘t Haantje in Doomkerke (Ruiselede). Vorig jaar nog ging het naar het verre Westmeerbeek in de provincie Antwerpen, waar met drie bubbels moest gewerkt worden. Dit jaar wordt het door de verbeterde coronatoestand wat eenvoudiger om alles in goede banen te leiden.

“Vorig jaar hadden we een 120-tal deelnemers, over alle leeftijdscategorieën heen, om op kamp te gaan”, vertelt hoofdleidster Hannah Verplancke. “Dat was ongeveer het aantal dat we de jaren voordien telkens konden noteren. Vorig jaar merkten we dat de coronacrisis totaal geen invloed had op het aantal deelnemers.”

“Dit jaar breken we een record en hebben we het grootst aantal inschrijvingen ooit. We gaan met 158 leden op stap. We hebben dit jaar ook de kaap van 250 leden overschreden, iets waarop we fier mogen zijn, dacht ik.”

“Dat toegenomen aantal leden vertaalt zich ook in het aantal inschrijvingen voor het kamp. Met bijna 160 leden zijn we compleet volgeboekt. We hebben zelfs een aantal leiders als het ware uit ‘pensioen’ moeten terugroepen om ons bij te staan. Dit jaar blijven we in de provincie, in de bosrijke omgeving van Ruiselede.”

“Ons verblijf biedt er tal van ontspanningsmogelijkheden en het mag dan misschien minder exotisch klinken maar dit verblijf, dichtbij onze thuisbasis, biedt tal van voordelen”, zegt Marthe Feys, mede-hoofdleidster.

West-Vlaamse bossen

“Als we bijvoorbeeld iets vergeten hebben, dan komen we het gewoon ophalen of we kunnen het laten brengen. Voor de leden maakt het geen verschil uit. Ravotten in Antwerpse bossen of West-Vlaamse bossen maakt voor hen weinig uit.”

“Ook leiders of leidsters die hun tweede prik moeten krijgen, kunnen makkelijk even snel heen en weer reizen. Er zijn dus wel wat voordelen!”

“Er zijn zes leeftijdsgroepen en de oudsten komen per fiets. De jongere kinderen moeten afgezet worden in Ruiselede. De oudsten kamperen in tenten en de jongeren in bedden in de infrastructuur die we afgehuurd hebben. Voor de catering kunnen we zoals elk jaar rekenen op de trouwe inzet van drie kookkoppels.”

(RI)