Beschermcomité De Hoge Kouter organiseert 15de Filmgala

Betty Huyzentruyt, Marie-Jeanne Gaillez, Chantal Bossuwé, Francis Deconinck, Francine Dewilde, Dorine Verschuere, Ann Pauwels, Julie Becue en Sem Vanhessche in de ‘Faartuin’, ook een realisatie van het Beschermcomité. Ontbreken op de foto: Mia Cattebeke, Martine Van Eeckhout, Etienne Gaillez en Nico Deconinck © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Het Beschermcomité De Hoge Kouter organiseert op donderdag 10 oktober de vijftiende editie van hun filmgala in Kinepolis Kortrijk. “Met de opbrengst willen we een reserve aanleggen om naast de nieuwbouw ook een nieuwe inrichting te kunnen voorzien in deze realisatie”, zegt voorzitter Francine Dewilde.

Wat meer dan 20 jaar geleden begon met een muziekoptreden in de turnzaal van De Hoge Kouter aan Bad Godesberglaan, is uitgegroeid tot een comité van vrijwilligers dat elk jaar fondsen werft met acties ten voordele van De Hoge Kouter. “We willen de jongeren – die het al wat moeilijker hebben – toch wat comfort, liefde en vriendschap meegeven.”

De Hoge Kouter ondersteunt jongeren met een beperking via aangepast onderwijs en zorg. “We leggen de lat hoog maar komen tot de vaststelling dat de werkingstoelagen ontoereikend zijn. Het Beschermcomité engageert zich om onder andere via het Filmgala extra centen in het laatje te brengen zodat we de jongeren net dat ietsje meer kunnen bieden”, aldus directeur Sem Vanhessche.

“We leggen de lat hoog maar komen tot de vaststelling dat de werkingstoelagen ontoereikend zijn” – Sem Vanhessche

“De opbrengst van de activiteiten wordt aangewend voor structurele pedagogische projecten of infrastructuurwerken. Dat gaat bijvoorbeeld over de aankoop van bijkomend materiaal zoals een klimtoren, het aanleggen van een snoezeltuin, een busje om de jongeren te vervoeren naar de activiteiten buitenshuis of vorig jaar een nieuwe vloer voor de turnzaal.”

Voor de 15de keer gaat een filmavond door in Kinepolis. “Dit jaar kozen we voor de film ‘Waarom Wettelen’, de debuutfilm van schrijver Dimitri Verhulst met onder anderen Peter Van den Begin, Marijke Pinoy, Tom Vermeir en Dominique Van Malder. Het gaat over een familie tijdens een begrafenisstoet, waarbij verschillende zaken aan het licht komen.”

Sponsors gezocht

Via verschillende formules kan je de meest interessante sponsorwijze kiezen voor jouw bedrijf of organisatie, met keuze tussen brons (275 euro), zilver (500 euro) of goud (1.000 euro). Er kan ook in natura gesponsord worden voor het verzorgen van de filmreceptie of tombola. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar filmgala@dehogekouter.com.

Tickets voor de film en de receptie met broodjes en drank achteraf zijn te bestellen via deze link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier