Barons&Bitches steunt medisch-pedagogisch instituut Beernem: Motorclub schenkt Bevertjes 120 fluohesjes

Nu zijn de kinderen niet alleen herkenbaar als fiere Bevertjes, ze zijn ook goed zichtbaar in het verkeer.(foto AVH)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Op de campus van MPI De Bevertjes aan de Beernemstraat ronkten de motoren van een aantal leden van motorclub Barons&Bitches vorige week vrijdag. De motorclub ging er langs en schonk 120 fluohesjes aan de school. “Motorrijders weten hoe belangrijk zichtbaarheid in het verkeer is”, vertelt directeur Veronique Vandenbroeke.

Dat de motorrijders van Barons&Bitches vorige week bij De Bevertjes langskwamen, mag niet verbazen. Vorig jaar kwam ook de Sint al met de motor op bezoek, tot groot plezier van heel wat kinderen. “De negenjarige Kylyano zit bij ons op school en is tevens het jongste lid van de motorclub waarbij ook zijn ouders actief zijn. Leden van de club zijn al voor verschillende gelegenheden bij ons op bezoek gekomen. Ze spreken telkens hun groot respect uit voor het werk dat bij de Bevertjes geleverd wordt”, gaat de directeur verder.

Leuk en zinvol

MPI De Bevertjes is zowel een leer- alsook een leefgemeenschap voor kleuters en kinderen met een matige of ernstige ontwikkelingsachterstand op mentaal en/of motorisch vlak. De school is gespecialiseerd in onderwijs voor kinderen van 2,5 tot 15 jaar van het type 2 of type 4.

“De motorclub wilde iets leuks en zinvols doen voor de school en had gezien dat de kinderen veel verschillende hesjes droegen. Nu krijgt elk Bevertje van hen een spiksplinternieuw fluohesje. In totaal krijgt onze school zowat 120 hesjes van de motorclub, en daar zijn we hen heel erg dankbaar voor. Nu zijn de kinderen niet alleen herkenbaar als fiere Bevertjes, ze zijn ook goed zichtbaar in het verkeer. Motorrijders weten als de beste hoe belangrijk dat is”, besluit Vandenbroeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier