Veerle (61) en Roland (76) moeten chalets afbreken omdat deel van camping Marva III wordt verkocht: “We betaalden maar liefst 35.000 euro voor de chalet”

De chalet van Veerle zal helaas moeten afgebroken worden. © JRO
Redactie KW

Zowel Veerle Ghesquière als Roland Bourgoignie moeten hun chalets afbreken op camping Marva III in Middelkerke. De reden? Het deel waarop hun chalet gebouwd werd, werd verkocht aan een naastgelegen camping. De eigenaar van de andere camping geeft Veerle en Roland, net zoals nog zo’n dertig andere eigenaars, de tijd om het terrein te ontruimen… tot eind dit jaar.

Eerder deze week raakte het nieuws bekend dat zo’n tweehonderd campingeigenaars eind dit jaar hun caravan moesten verwijderden van camping Mid’s Park. De reden? Het terrein werd verkocht. Mid’s Park is echter niet de enige camping waar eigenaars in zak en as zitten. In Camping Marva III, eveneens in Middelkerke en eigendom van dezelfde eigenaar, moeten zo’n dertig huisjes verdwijnen. Het gaat om chalets, vaak nog maar enkele jaren geleden aangekocht.

Vier jaar geleden kocht Veerle er een chalet. Ze kreeg van de toenmalige eigenaar van de camping meteen enkele mooie beloftes. Die overhaalden haar uiteindelijk om de koop te laten plaatsvinden. Alleen bleek het om loze beloftes te gaan. “De eigenaar had ons toen gegarandeerd dat we hier minstens nog twintig jaar konden blijven”, zegt Veerle. “Het park zou bovendien een serieuze opwaardering krijgen met een zwemvijver en een nieuwe cafetaria.”

Grond verkocht

Ideaal, dacht Veerle en ze ging over tot de aankoop van de chalet, in de hoop nog vele jaren op vakantie te kunnen komen naar de kust. “De eigenaar heeft een deel van het terrein, waar onder andere ons huisje op staat, verkocht aan Camping Cosmos III, naast de deur”, legt Veerle uit. “Net als de mensen in Mid’s Park, kregen ook wij een brief dat we tegen eind dit jaar weg moesten zijn van de camping. En we zijn niet alleen, zo zijn er nog zo’n dertig gedupeerden. We betaalden maar liefst 35.000 euro voor de chalet en deden er nog wat kosten aan. Alleen is de grond waarop de chalet staat niet ons eigendom en dus hebben we niets in de pap te roeren. Ons huisje verplaatsen kan niet zomaar. Het wordt dus gewoon afbreken.”

“We hebben niets in de pap te roeren” – Veerle Ghesquière

Roland uit Everbeek zit in hetzelfde schuitje. “Ook wij moeten weg”, zegt de man. “Wij zitten hier al sinds 1987 en waren een van de eersten op het terrein. Het terrein waar wij op staan werd nu verkocht. We zijn nu opgebeld om te vragen om af te spreken om een regeling te treffen voor de verwijdering van de chalet en alles wat ermee te maken heeft. Mijn laatste wens was mijn levenswerk afbreken. Maar ik zal er niet onderuit kunnen.”

Enkele pogingen om de campingeigenaar te bereiken mislukten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier