Uitbreiding technische loods in Moorslede is gerealiseerd: “Alle uitleenspullen onder één dak”

Medewerkers van de technische dienst en personaliteiten bij de nieuwe loods die ingehuldigd werd. © JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Langs de Tuimelarestraat in Moorslede werd deze week het nieuwe gedeelte van de loods voor de technische dienst officieel geopend. “Op deze manier kunnen we al onze uitleenproducten op één plek centraliseren”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie).

De technische dienst is gevestigd langs de Tuimelarestraat waar heel wat materiaal opgeslagen wordt. “We merkten de voorbije jaren dat de bestaande accommodatie er te klein werd. De gewijzigde wetgeving rond uithuiszettingen zorgt ervoor dat we bepaald materiaal langer moeten houden. We gebruikten al containers om het materiaal in op te slaan, maar dat bleek niet voldoende”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie).

Niet meer rondrijden

De gemeente leent ook heel wat materiaal uit aan de plaatselijke verenigingen. Zij maken onder andere gebruik van tafels en stoelen voor hun evenementen. “Al dat materiaal stond vroeger op verschillende plaatsen in de gemeente. De medewerkers van de technische dienst moesten vaak rondrijden om het materiaal te verzamelen. Met de uitbreiding van de technische loods kunnen we alles op één plaats centraliseren.”

De uitbreiding van de technische loods werd gerealiseerd door de Moorsleedse firma Spanbo. Het nieuwe gedeelte heeft een grondoppervlak van 250 vierkante meter, op de mezzanine werd er nog zo’n 150 vierkante meter extra ruimte gecreëerd voor het stockeren van materiaal. “In totaal gaat het dus om zo’n 400 vierkante meter extra ruimte, een serieuze verbetering dus voor deze site.” Aan het project hangt een kostenplaatje van 180.000 euro exclusief btw. In het bijzijn van de mensen van de technische dienst, een twintigtal medewerkers, werd het nieuwe gedeelte ingehuldigd met een receptie. “Van die gelegenheid maakten we ook gebruik om de medewerkers te bedanken voor hun dagelijkse inzet”, aldus de burgemeester. De gemeente maakt momenteel ook werk van een nieuw reglement voor het ontlenen van materiaal. “Maar daar hebben we nog wat werk aan. De lancering daarvan is nog niet voor de eerste maanden”, aldus de burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier