Tweede rommelmarkt Den Ondank in Lendelede: “Wisselwerking met kermis”

© CLY

Op zondag 27 augustus organiseert het straatcomité Den Ondank (Kortrijksestraat) voor de tweede keer een rommelmarkt in Lendelede en dit van 6 tot 17 uur. “Na het succes van vorig jaar stond het als een paal boven water dat we dit jaar met ‘Lendelede Kermis’ een tweede editie zouden organiseren”, zegt ereburgemeester en comitévoorzitter Georges Gheysens.

“Mijn vrouw Leen Vlieghe en ik stonden al vaak op rommelmarkten en deden destijds in het straatcomité het voorstel om op de zondag van de kermis een rommelmarkt te organiseren”, zegt Georges. “Elk comitélid ging meteen akkoord. We organiseren hier wel elk jaar in de maand januari een nieuwjaarsreceptie voor de bewoners, maar we hadden vóór onze eerste rommelmarkt ook geen geld in de comitékas. Onze eerste editie was meteen een schot in de roos en een groot succes. Aan de organisatie hielden we wat euro’s over waarmee we als comité iets voor de bewoners van de Kortrijksestraat kunnen doen.”

2 kilometer

Ook dit jaar staan alle standhouders op een traject van 2 kilometer langs de Kortrijkstraat. “Van aan het kruispunt van Den Ondank tot in Sente. Per 5 meter betalen ze 5 euro. Wie wil kan nog inschrijven via denondank@gmail.com. Er zijn zeker meer dan 200 plaatsen. In het bewoonde gedeelte van de straat staan de standen aan beide kanten, in het onbewoonde gedeelte aan één kant. In de aanpalende straten zijn er geen speciale verkeersmaatregelen.”

Het succes van de rommelmarkt is volgens Georges ook deels te danken aan Lendelede Kermis. “Heel wat kermisbezoekers zakken nog een keer af naar de rommelmarkt en rommelmarkters gaan soms nog eens naar de kermis. Een wisselwerking dus. Op vlak van rommelmarkten heeft Lendelede een goede reputatie dankzij de rommelmarkt van de Gezinsbond.” Het comité Den Ondank telt 7 leden. “En het zijn ook die mensen die de hele organisatie dragen en ook op 27 augustus de handen uit de mouwen steken: Filip Lagae, Ann Dedeurwaerder, Nancy Lefevre, Sylvie Cottenier, Trever Demeyere, mijn vrouw Leen Vlieghe en ikzelf.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier