Twee verwaarloosde cavia’s zoeken goede thuis

Gaëlle Pannecoucke. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor twee cavia’s. De dieren werden in beslag genomen wegens verwaarlozing.

Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem vangt gewoonlijk enkel honden en katten op. Maar af en toe komen er ook andere dieren aanwaaien.

“Zo kregen we onlangs drie cavia’s binnen. Ze werden gevonden samen met verschillende katten en konijnen. De dieren waren niet goed gehuisvest en werden dus in beslag genomen”, aldus Gaëlle Pannecoucke, medewerker van het asiel. De Leiestreek is echter niet voorzien op de opvang van knaagdieren. Gaëlle is dus dringend op zoek naar een thuis voor het duo.

Groepsdieren

“Het gaat om een mannetje en een meisje. Ze zijn niet gecastreerd of gesteriliseerd en kunnen dus niet samen geplaatst worden. Maar cavia’s zijn groepsdieren. We zoeken dus wel een baasje die al enkele van de diertjes heeft of van plan is om er meerdere in huis te halen”, legt ze uit.

“Ze zijn allebei heel vriendelijk en tam, maar nog een beetje angstig. Het is dan ook belangrijk dat ze ergens terecht komen waar ze rustig kunnen bekomen en niet meteen als knuffeldiertje moeten dienen.”