Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

De organisatie zorgt voor een gevarieerd programma. © Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”

De locaties zijn veranderd. “Zo gaan we feesten over een meer uitgestrekt gebied. Door verbouwingswerken in de school verhuist de feesttent. Er komt een grotere tent op de parking aan de overzijde van de brug. Deze wordt volledig voorzien van een houten vloer daar de parking hellend is. Van de feesttent over de brug tot aan de zomerbar ‘Bar del Sol’ op parking Verilin wordt Watermolenwal een feeststraat met alle toeters en bellen”, aldus het feestcomité.

Kunst en muziek

“Het uitgebreid bestuur biedt een gevarieerd programma van kunst tentoonstellen tot … de kunst van het feesten. Een greep uit het feestmenu: vrijdag 5 juli starten de feestelijkheden vanaf 18 uur met de inhuldiging van het kunstwerk De Molenaar; vervaardigd door kunstenaar Philip Moerman en een begeleidend gedicht van Joris Denoo. Daarnaast stelt Riki tentoon met schilderijen en beelden uit Isomo, Gudrun Soens met keramiek en schilderijen van Tania Veerkamp.”

“Om 20 uur is er de voorstelling van de vijf kandidaten die strijden voor 60ste Tineke van De Watermolen lint. Ook zijn er optredens van Amnesia en de MG Brothers. Met ‘Hertje weg’ gaat café den Hert op verplaatsing een feestje bouwen met dj’s The Black Gold, Impuls, Bajar, Fragil en Maïtre Garrix. Ondertussen kunnen de voetballiefhebbers bij het reuzescherm terecht voor de kwartfinale van het Europees Kampioenschap.”

Verkiezing Tineke

Zaterdag 6 juli is er om 10 uur het dartstornooi en om 14 uur start het speeldorp. Deze is uitgebreid. Kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten onder begeleiding en het wakend oog van Chiro Tsjoef. Om 20 uur start de verkiezingen van het 60ste Tineke van de Watermolen. De kandidaten Axana Wouters, Romie Pareit, Mirthe Vernou, Emma Devlaminck en Reine Gavi zijn er alvast klaar voor.

Jubeleditie

Zondag 7 juli na de hoogmis kan iedereen aanschuiven voor het traditionele eetfestijn ‘Zeuge van de Watermeulen’ met de 20-koppige liveband Alpenroos dat je in Oberbayern sferen brengt. Om 14 uur is het terug kinderen aan de macht in het kinderdorp. Klepper van formaat is om 20.30 uur het optreden van ABBA Gold Europe. “Een mega afsluiter van de 80ste Watermolenfeesten”, aldus het feestcomité.

Als de weergoden goed gezind zijn, wordt deze jubeleditie alvast een knaller. “Ach, als het regent zullen we ons aan de nattigheid aanpassen maar het niet aan ons hart laten komen”, zeggen de organisatoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier