Twee agenten aangevallen op de Platse in Brugge in aanloop naar stadsderby

In de aanloop naar de stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge zijn zondag twee verkeersagenten aangevallen op de Platse in Brugge. Ze raakten daarbij gewond. © Pixabay Pixabay

In de aanloop naar de stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge zijn zondag twee verkeersagenten aangevallen op de hoek van de Zandstraat en de Pastoriestraat, ter hoogte van uitvaartzorg Verlinde. Zo meldt de lokale politie van Brugge. Verder waren er nog geen noemenswaardige incidenten. Op de Platse verzamelden zo’n 5.000 Club supporters.

De aanloop naar de stadsderby verliep over het algemeen rustig. Dat zegt de lokale politie van Brugge. Wel werden twee verkeersagenten aangevallen en gekwetst.

Verder vonden er volgens de politie geen noemenswaardige incidenten plaats. De duizenden supporters die geen ticket konden bemachtigen voor de wedstrijd volgen de match vanop de Platse op groot scherm.

De inzet voor beide ploegen is groot. Club Brugge heeft met een punt genoeg om kampioen te spelen. Cercle speelt voor een rechtstreeks ticket naar Europees voetbal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier