Troostboom voor overleden juf Charline
Charline Van Glabeke werkte als leerkracht in Basisschool De Toekomst in de Kerkhofstraat. In april dit jaar overleed ze na een korte strijd tegen kanker. Om haar te herdenken en een warme plek van troost in te richten, werd een troostboom geplant bij de school. “Ze was altijd goedlachs en zette de puntjes op de i.”
Juf Charline zette haar eerste stappen in Basisschool De Toekomst bij de start van het schooljaar op 1 september 2009. Na enkele jaren in te springen als vervanging werd ze vanaf januari 2014 het boegbeeld van het vierde leerjaar B. Collega’s herinneren zich haar als een altijd vrolijke leerkracht die gehecht was aan de school en aan haar leerlingen. Op 17 april 2021 stierf ze veel te vroeg na een korte, pijnlijke strijd tegen kanker. Ze werd 34 jaar oud.
Op school werden er klasgesprekken met de leerlingen en leerkrachten georganiseerd. Tijdens de lessen gaf men de kinderen de nodige tijd en ruimte om over het moeilijke verlies te praten. Er werd ook een rouwhoekje gebouwd, dat concept werd nu uitgebreid met een aparte troostplek.
Blijvende herinnering aan goedlachse juf
Op vrijdag 12 november werd er bij de school een troostboom voor juf Charline geplant. “We kozen voor een Magnolia Kobus”, vertelt directeur van Basisschool De Toekomst Steven Verplancke. “Deze boom bloeit met geurende witte bloemen in maart en april, rond de verjaardag van Charline.”
Begin 2022 worden er rondom de boom enkele zitbanken geplaatst. “Op die manier wordt deze speciale locatie niet alleen een blijvende herinnering aan juf Charline maar ook een warme troostplek waar iedereen kan mijmeren en tot rust kan komen. Onze leerlingen weten dat ze hieruit de kracht kunnen putten om weer door te kunnen gaan.”
In het herinneringsboekje dat na haar overlijden verscheen, wordt ze beschreven als een vrolijke en gedreven juf en een boegbeeld van de school. “Ze was altijd goedlachs, bereidwillig en zette de puntjes op de i”, zegt directeur Steven Verplancke. “Charline was een vurige aanstookster van de Zeeklassen en iemand die altijd alles in orde had.”
Het digitale rouwregister werd overspoeld met warme boodschappen van leerlingen, ouders en collega’s. Haar man Jonas Geiregat was er na de uitvaart in april van overtuigd dat zijn vrouw de vele steunbetuigingen fantastisch zou gevonden hebben. (LV)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier