Tour in Roeselare : Eva Daeleman eenzaam en verlaten op Stationsplein

Nauwelijks belangstelling momenteel voor de live-uitzending van MNM op het Stationsplein in Roeselare, ter gelegenheid van de doortocht van de Ronde van Frankrijk vandaag.

© Stefaan Beel

Foto SB
© Stefaan Beel

Eva Daeleman laat het zich niet aan het hart komen, en straks wordt het wel drukker. Rond de middag verplaatst de live-uitzending van de populaire radiozender zich naar het wielermuseum WieMu, dat al veel dichter bij het parcours ligt.

Momenteel is het over de hele lijn nog super rustig in Roeselare, veel kalmer dan anders zelfs. Maar dat zal straks wel veranderen. De doortocht van het peloton door het volle centrum van Roeselare is voorzien voor omstreeks 14.30 uur. Twee uur daarvoor kan de massa zich al tegoed doen aan de voorbijrijdende publiciteitskaravaan.

Eerste toeschouwer

Tour in Roeselare : Eva Daeleman eenzaam en verlaten op Stationsplein

Foto SB

De prijs voor de eerst aangekomen toeschouwer gaat ondertussen naar Roland Leenknegt, de vader van de Roeselaarse wielersportfunctionaris Bjorn Leenknegt, die een centrale rol speelt in de organisatie van Tourdoortocht in Roeselare. Roland stond samen met zijn echtgenote Christiane Geldhof (links) en Rosa Mortier al om 9.30 uur onder de Sint-Michielskerk, om zeker een mooi plaatsje te hebben, met zicht op de renners die uit de bocht komen.

Fietsen in harmonie

Tour in Roeselare : Eva Daeleman eenzaam en verlaten op Stationsplein

Foto SB

Ook Rudy Cracco, in het Roeselaarse tegenwoordig alombekend als ‘Commissaris C’, was er vroeg bij en staat aan met zijn team aan de Sint-Michielskerk om de campagne ‘Fietsen in harmonie’ te promoten. Deelnemers aan de wedstrijd krijgen een drinkbus met de beeltenis erop van de legendarische Roeselaarse wielrenner Odiel Defreaye, die de eerste Belgische Tourwinnaar ooit was. (PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.