Torhoutse kinderboerderij krijgt nieuw, inclusief speelplein

Het speelplein op de kinderboerderij: de huidige speeltoestellen vertonen serieuze slijtage en zijn aan vervanging toe. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

De Torhoutse gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor het volledig vernieuwen van het speelplein op de stedelijke kinderboerderij. De geraamde kostprijs is niet gering: ruim 183.000 euro.

De huidige speeltoestellen vertonen serieuze slijtage en zijn aan vervanging toe. De stad wil voor duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen kiezen.

Ook voor kinderen met een beperking

“Uiteraard is het belangrijk dat het speelplein voldoende speelwaarde heeft”, aldus schepen van Jeugd Lieselotte Denolf (CD&V). “Het moet creatief ingericht worden en we besteden aandacht aan inclusief spelen. Dat betekent dat ook kinderen met een beperking mogelijkheden dienen te vinden om zich uit te leven. In dat opzicht zijn er voldoende auditieve en visuele prikkels nodig en moeten kinderen met een fysieke beperking in minstens een deel van de speelzone terechtkunnen.

Hoge gele glijbaan zal niet verdwijnen

Na diverse inspraakmomenten hebben de stadsdiensten een ontwerpvoorstel voor de totale herinrichting van het speelplein opgemaakt. Behalve de speelzone zijn er een multifunctioneel grasveld, nieuwe paden en zitgelegenheden voorzien. Het ontwerp is niet bindend. Het dient als inspiratie voor de bedrijven die zich kandidaat stellen om de speeltuigen te leveren. Opmerkelijk: de hoge gele glijbaan, die erg populair is, zal niet verdwijnen. Het glijgedeelte verhuist naar het talud nabij de geitenweide.

De prijs voor de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van het speelplein wordt op ruim 83.000 euro geraamd, btw inbegrepen. Voor de aankoop van de eigenlijke speelelementen wordt 100.000 euro uitgetrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier