Torhoutse brasserie De Goeste trekt noordwaarts

Lady-chef Lindsay Slabbinck en haar man Davy Desender op hun splinternieuwe, overdekte terras van De Goeste Noord: klinken op de opening.©Johan Sabbe
Lady-chef Lindsay Slabbinck en haar man Davy Desender op hun splinternieuwe, overdekte terras van De Goeste Noord: klinken op de opening.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

De maandenlange verplichte coronasluiting heeft de horeca zwaar op de proef gesteld, maar Davy en Lindsay van de bekende brasserie De Goeste zijn er het noorden niet bij kwijtgeraakt. Integendeel, ze zijn vanuit hun vertrouwde stek in de Zuidstraat zopas nóórdwaarts getrokken.

Op zaterdag 8 mei gaan ze in het sfeervol heringerichte gebouw van het vroegere restaurant Noord 57 met hun zaak De Goeste Noord van start. “In een nieuw pand, maar met hetzelfde team, dezelfde kwaliteit en dezelfde drive”, verzekeren ze.

Later zowel De Goeste Noord als Zuid

De plannen voor De Goeste Noord werden al gesmeed in het prille voorjaar van 2020, nog net vóór de eerste coronalockdown. Na vijf jaar wilden Jo Lormans en zijn vrouw Joke Sap van Noord 57 een punt achter hun gastronomische restaurant zetten. Hun collega’s Davy Desender en Lindsay Slabbinck van De Goeste werden op slag verliefd op het pand dat op de hoek van de Aartrijkestraat met de Noordlaan zou vrijkomen. Zij zagen het als een toevluchtsoord om aan de in 2021 geplande wegwerkzaamheden in de Zuidstraat te ontsnappen, maar tegelijkertijd broedden ze op het idee om na de stadskernvernieuwing met twéé vestigingen uit te pakken: De Goeste Zuid in de Zuidstraat en De Goeste Noord aan de Noordlaan. Wie verstandig wil ondernemen, moet vooruit durven te denken.

Blij met de nieuwe locatie, zonder last van de heraanleg van de Zuidstraat

Davy (43) en Lindsay (35), die een zoon Keano (12) hebben, wonen in de Zuidstraat bij wat straks De Goeste Zuid zal heten. Beiden zijn uit Zedelgem afkomstig en runnen hun brasserie al zeven jaar met groot succes. Corona bezorgde hen, zoals de hele horeca, serieuze kopzorgen, maar gelukkig liep hun takeaway voortreffelijk. “Toch zijn we heel blij dat we weer écht ons ding kunnen doen”, klinkt het opgelucht.

De beslissing van ruim een jaar geleden om het pand aan de Noordlaan te huren, is alvast de juiste geweest, want volgende maand bereiken de werkzaamheden voor de stadskernvernieuwing de Zuidstraat. En de heraanleg van de marktomgeving zal pas in de loop van 2022 klaar zijn.

“Wat zijn we blij met onze nieuwe locatie op de hoek van de Noordlaan en de Aartrijkestraat, zonder last van de heraanleg van de Zuidstraat en met een ruime parking erbij”, zegt Davy. “We houden het pand in de Zuidstraat nu voor onbepaalde tijd dicht en spitsen ons volledig op De Goeste Noord toe, voorlopig tegelijk met takeaway. Het blijft de bedoeling om na de stadskernvernieuwing de twee locaties te combineren. Dan zullen we in Noord onze betere brasseriekeuken blijven aanbieden met Lindsay als chef aan het fornuis en ik als bordendrager. Voor Zuid zullen we een nieuw concept uitdokteren. We zijn er nog niet uit wat dat zal worden. Er rest ons ruim de tijd om daarover na te denken.”

Voorlopig 15 tot 25 mensen coronaproof ontvangen

De voorbije maanden lieten Davy en Lindsay het pand van het vroegere Noord 57 volledig herinrichten. “In warme kleuren en met oog voor zelfs de kleinste details”, aldus Lindsay. “Ik ben blij met de uitstekend uitgeruste open keuken met veel licht en ruimte. Een plezier om erin te koken.”

Het neusje van de zalm is het mooie, overdekte en verwarmde terras dat aan de voorzijde van de zaak is bijgebouwd.

Het nieuwe overdekte terras is een grote troef voor De Goeste Noord

“We kunnen het elektrisch aangestuurde, stevige lamellendak openzetten en de grote ramen openschuiven”, legt Davy uit. “Het terras is westelijk gericht, dus kun je er van de zonsondergang genieten. Aangezien op 8 mei enkel de terrassen open mogen, is de nieuwe accommodatie een geschenk uit de hemel. Op het verwarmde, regenveilige terras kunnen we in coronaopstelling 15 mensen comfortabel ontvangen, na tijdige reservatie. En op het buitendeel nog eens 10, de dag zelf te beslissen, afhankelijk van het weer. We hebben er enorme goesting in.”

Info: De Goeste

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.