Tony supportert voor Rode Duivels met vlag in werfkraan

De vlag in de Tieltstraat in Ruiselede is van ver te zien.© foto RV
De vlag in de Tieltstraat in Ruiselede is van ver te zien.© foto RV
Redactie KW

Tony Lauwers (44) uit Ruiselede is van vele markten thuis. Als fervent vinkenier en actief ‘in de reke’, als hulp bij het inkorven van duiven, als toegewijde verzorger van geitjes… Maar ook al sinds jaar en dag als gepassioneerde fan van de nationale voetbalploeg.

En dat Tony de Rode Duivels hoog in het vaandel draagt, mag je letterlijk nemen, zelfs tot 16 meter hoog aan een kraan. Van heel ver is ze te zien, de nationale vlag van zowat 15 vierkante meter groot (buiten de werkuren) in de Tieltstraat in Ruiselede.

“Ik was al enige tijd koortsachtig op zoek naar een vlag of symbool als uiting van respect voor onze Rode Duivels. Via via kwam ik bij een kapster terecht, die me de vlag ontleende. Elke dag hangt die nu aan de kraan, bij een woningblok in aanbouw in de Tieltstraat. (lacht) En de vlag is van heel ver te zien.”

“En ja hoor, mijn baas Davy van het bedrijf Provijn-Van Maele is enthousiast. Zowel als fan van de ploeg als voor mijn stuntje. Hij reageerde ietwat smalend en toch ook waarderend: ‘je had geen grotere vlag gevonden zeker?’.”

“Hoe ver ik onze Rode Duivels zie geraken op het EK? Ze gaan door tot in de finale! Nu zeker, met dat de Fransen eruit zijn gebonjourd”, luidt de pronostiek van Tony. (RV)