Toerisme Oostende verrast door faillissement W-Festival, horeca hoopt vrijgekomen kamers in te vullen

Het is voorlopig nog onduidelijk hoeveel mensen een verblijf aan kust zullen annuleren. © Westtoer
Bert Vanden Berghe

Het nieuws dat de organisatie van het W-Festival het faillissement aanvraagt, sloeg ook in als een bom bij de toeristische dienst van Oostende.

“We zijn zojuist op de hoogte gesteld van het nakende faillissement van de organisator van W-Festival”, weten ze bij Toerisme Oostende. “Dit nieuws komt voor ons ook enigszins onverwachts en we betreuren ten zeerste de situatie waarin de organisatoren, medewerkers, artiesten, ticketkopers en lokale bedrijven zich nu bevinden.”

Als reden gaf de organisatie onder meer de tegenvallende ticketverkoop aan. “We waren niet op de hoogte van het feit dat de voorverkoop onder de doelstellingen van de organisator lag en wij keken uit naar een nieuwe editie”, aldus de toeristische dienst. “Het festival had bewezen dat het een waardevol onderdeel was van onze evenementenkalender en had een mooie impact op hotelboekingen en restaurantbezoeken. Voor gedupeerde ticketkopers hopen we dat zij alsnog van een weekendje Oostende zullen genieten, hoewel we uiteraard begrip hebben als zij besluiten hun verblijf te annuleren.

Hoewel de aankondiging laat komt – het festival ging van start binnen twee weken – lijkt het voor Bart Boelens, voorzitter HORECA Middenkust, wel nog haalbaar om de vrijgekomen kamers in te vullen: “We zitten de voorbije weken op een positief elan en met wat stabiel weer ben ik positief dat we dit verlies aan kamers nog kunnen opvangen met nieuwe boekingen”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier