Tickets hopkoninginverkiezing razendsnel uitverkocht: “Avond vol spanning en ambiance”

Charlotte Cauwelier (1ste eredame), Jolien Cambie (hopkoningin), Marthe Danneel (2de eredame). © Stad Poperinge
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Op 15, 16 en 17 september organiseert Poperinge voor de 25ste keer de Bier- & Hoppefeesten. Op zaterdag 16 september wordt de nieuwe Hopkoninging verkozen. Tickets hiervoor vlogen de deur uit en zijn ondertussen volledig uitverkocht.

Naast het vaste programma pakt stad Poperinge deze editie van de Bier- en Hoppefeesten uit met enkele nieuwigheden. Een vrolijke kinderparade trekt de jubileumeditie vrijdagmiddag september op gang. In de feesttent op het Oudstrijdersplein verbroederen jong en oud. Op vrijdagavond wordt het feest officieel geopend met een verbroederingsavond.

Muziekkorpsen uit binnen- en buitenland vullen op zaterdagnamiddag 16 september de centrumstraten om daarna op de Paardenmarkt een taptoe-spektakel te brengen. De Grote Markt wordt op zaterdag- en zondagnamiddag omgetoverd tot een hopveld waar vreemde plukkers met hun woonwagens neerstrijken. Een ode aan het hommelpapfeest, de voorloper van de huidige Bier- en Hoppefeesten. “Het hoogtepunt is de wervelende show van de Hopkoninginverkiezing op zaterdag 16 september. De ticketverkoop voor de Hoppefeesten startte op 16 mei. Tickets voor de verkiezingsavond waren razendsnel uitverkocht”, zeggen burgemeester Christof Dejaegher en schepen Klaas Verbeke.

Hoplusan

Jolien Cambie (19), Charlotte Cauwelier (18) en Marthe Danneel (20) stellen zich kandidaat – als enige kandidaat – voor de Hopkoninginverkiezing onder de naam Hoplusan. Het trio is geboren en getogen in Poperinge en leerden elkaar via de KSA kennen. “Het zou een grote eer zijn om onze schitterende stad drie jaar te mogen vertegenwoordigen”, klonk het al bij Hoplusan.

“Kon je geen tickets bemachtigen? Stuur een mailtje en we informeren je zodra er tickets vrijkomen”

Op de verkiezingsavond zie je de resultaten van de uitdagingen in de zomer en er volgen nog enkele proeven. Hoplusan hoopt de avond af te sluiten als verdiende opvolgers van Laura, Hanne en Manon, met de steun van Poperinge en het publiek. “Een avond vol spanning en ambiance, één van de hoogtepunten van het feestweekend. Kon je geen tickets bemachtigen? Stuur een mailtje naar toerisme@poperinge.be en we informeren je zodra er tickets vrijkomen”, klinkt het bij stad Poperinge.

Deze editie van de Bier- en Hoppefeesten kent als absolute hoogtepunt de Hoppestoet. Dit kleurrijke spektakel vertelt het verhaal van de hop in al haar facetten. De stropopverbranding luidt het einde van de oogst en het feestweekend in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier