Teachers On Fire lopen tegen kanker tijdens 100 km-run: “Hopen hiermee een klein beetje het verschil te maken in het onderzoek”

Team Teachers On Fire bestaat uit de brandweer Wingene, Leef- en Leerschool Sint-Elooi Wingene en OLGO school Oostende. © NS
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

Teachers On Fire steunen de actie Kom op tegen Kanker en nemen deel aan de 100 km-run in Halle op zondag 17 maart 2024. Twee teams wagen de kans en daarvoor hebben ze een startbedrag van 5.000 euro nodig.

Team Teachers On Fire bestaat uit de brandweer Wingene, Leef- en Leerschool Sint-Elooi Wingene en OLGO school Oostende. Enkele leerkrachten uit school Sint-Elooi namen het initiatief om deel te nemen aan het loopevenement de 100 km-run in Halle. De vrijwillige brandweer van Wingene en de bevriende school uit Oostende wilden onmiddellijk meewerken aan het event. Een groep gemeenschappelijke vrienden helpen op sportief, logistiek en administratief vlak.

“Kanker is een vreselijk ziekte en bij de pakken blijven zitten, kent weinig nut”, vertelt brandweerofficier Jeroen Bonte. “Wij hopen met de actie, de 100 km-run, een klein beetje het verschil te kunnen maken in het onderzoek naar kanker. Die ziekte de wereld uit helpen, zou mooi zijn.”

Zelfgemaakte Picon

Op zondag 17 maart 2024 trekken twee teams naar het loopevent in Halle. “Met twee teams hopen wij om te kunnen deelnemen aan de 100 km-run. We lopen ter ere van de mensen die ons dierbaar zijn, maar uiteraard ook voor het goede doel. Om te kunnen starten hebben we 5.000 euro startgeld nodig en daardoor organiseren we acties. De centen gaan rechtstreeks naar biomedisch kankeronderzoek.”

Van 14 oktober tot en met 28 januari loopt er een verkoop van huisgemaakte Picon voor de prijs van 18 euro. De OLGO school Oostende verkoopt Picon tijdens de kerstmarkt in hun school op donderdag 21 december.

Afterwork

“Het afterwork event vindt plaats vrijdag 24 november aan onze brandweerkazerne langs de Beernemstraat 25 in Wingene”, vult Jeroen nog aan. “Starten doen we om 16 uur en DJ Steffy zorgt voor de muziek. Bezoekers genieten van een drankje, een hapje en gezellig samenzijn. Wie vooraf een kaart aankoopt, krijgt een gratis aperitief. We vroegen ook steun aan gemeente Wingene. We gaan de uitdaging aan om de bevolking te overtuigen om massaal hun wandel- en loopschoenen aan te trekken de week voorafgaand aan de afterwork. Samen leggen we 1.000 km af. Tijdens de afterwork worden ook de laatste kilometers gelopen op twee loopbanden van de ‘1.000 km uitdaging’. Als dit lukt, schenkt de gemeente ons een bedrag van 1.000 euro.”

Op de Facebookpagina Teachers On Fire kan je alle info terugvinden en de teampagina. Picon kan aangekocht worden bij slagerij Breugel. Kaarten voor de afterwork zijn te verkrijgen bij slagerij Breugel en tuinmachines Deroo. Registeren voor de 1.000 km uitdaging kan via de teampagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier