Strandpolitie krijgt twee splinternieuwe quads

De twee nieuwe quads.© gf
De twee nieuwe quads.© gf
Redactie KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist neemt in de zomervakantie twee splinternieuwe politiequads in gebruik. “De quads zijn goed wendbaar in het zand en zijn beter inzetbaar dan de strandjeep bij hoogwater en op de drukkere strandgedeelten”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Bovendien is de quadrijder goed zichtbaar aanwezig en makkelijk aanspreekbaar.” Het kostenplaatje bedraagt in totaal 31 287,95 euro.

De lokale politie beschikt al enkele jaren over een volwaardige strandpolitie. Het team patrouilleert tijdens de paasvakantie, zomer en verlengde weekends op het strand, in de duinen en op de dijk. Dat gebeurt te voet, met de quad of de strandjeep. “De strandpolitie is een gevestigde waarde in Knokke-Heist. Ze zijn makkelijk aanspreekbaar, goed zichtbaar en verhogen het veiligheidsgevoel”, zegt Isolde Van Eenooghe. “Bovendien zijn de strandpatrouilles onmisbaar voor de interventieploegen. Ze houden een extra oogje in het zeil en nemen de strandgerelateerde interventies voor hun rekening.”

Strandpaviljoen

Het strandpaviljoen ter hoogte van het Lichttorenplein is de uitvalsbasis van de strandpolitie. In het gebouw is elke dag van de zomervakantie een politiemedewerker aanwezig. Een strandganger kan bij deze onthaalmedewerker terecht voor politionele vragen en het afgeven van gevonden voorwerpen. In het onthaal kan je niet terecht voor niet-dringende aangiftes.

Via de online afsprakentool op de politiewebsite ( www.politie.be/5446 ) kan snel en eenvoudig een afspraak in het politiecentrum worden gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier