Straks nieuwe geldautomaten in Wervik: “Aantrekkelijk voor de stad”

De loketzaal van het gewezen kantoor van KBC wordt een Bancontact CASH-punt voor klanten van alle grootbanken. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In de Vlamingenstraat, pal in het stadscentrum van Wervik, komt er een Bancontact CASH-punt. Aan deze geldautomaat zullen klanten van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC geld kunnen opnemen Wie klant is bij één van die banken kan ook het saldo op de rekening raadplegen of er cash geld op storten. Daarmee zal het probleem voor de handelaars die cash ontvangen opgelost zijn.

“Dit initiatief zal niet alleen het gemak voor onze inwoners vergroten, maar ook bijdragen tot de moderne en toekomstgerichte infrastructuur van Wervik”, zegt burgemeester Youro Casier (Vooruit).

“Ondanks het feit dat meer burgers overschakelen naar digitaal bankieren, is er nog de behoefte om vlot aan cash geld te geraken. Met de komst van dit nieuwe punt houden we onze stad aantrekkelijk voor zowel bewoners als bezoekers. Het vergemakkelijkt financiële transacties en draagt bij aan de dynamiek van ons centrum.”

Onder de naam Batopin bundelen de grootbanken hun krachten voor de bouw van een nieuw, geoptimaliseerd netwerk van neutrale CASH-punten. De automaten zijn niet verbonden aan een bepaalde bank en zijn gemakkelijk te herkennen aan het vertrouwde Bancontact-logo.

Kantoren dicht

De bankkantoren in de Tabaksstad kenden sedert vorig jaar een hele evolutie. Zo ging het kantoor van ING in de Leiestraat volledig dicht en staat het pand te koop. Wat verderop sloten in oktober de loketten van KBC en staan er nu enkel nog automaten. En op de Steenakker ging enkele maanden geleden het kantoor van BNP Paribas Fortis dicht.

Momenteel bevindt het dichtste Bancontact CASH-punt zich in de Rijselstraat in het naburige Menen en moeten handelaars die klant zijn van bijvoorbeeld ING naar daar rijden. Binnenkort hoeft dat dus niet langer. “Het schepencollege heeft recent de omgevingsvergunning voor het wijzigen van de voorgevel en het plaatsen van publiciteit goedgekeurd”, zegt de burgemeester. “De geplande openingsdatum van het Bancontact CASH-punt is momenteel nog niet gekend.”

Batopin huurt het pand in de Vlamingenstraat. Alle info op www.batopin.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier