Stefaan Vercooren is lijsttrekker voor Zeker 8610: “Na 25 jaar is politiek nog steeds een heel grote passie”

Stefaan Vercooren trekt de kieslijst van Zeker 8610 en is vastbesloten het resultaat van 2018 te evenaren. (foto JDK)
Redactie KW

Op zondag 13 oktober kiezen de Kortemarkenaren een nieuw gemeentebestuur. De ploeg van Zeker 8610 is al een tijdje bezig met de voorbereidingen, maar vooraleer er echt campagne wordt gevoerd, werd hun lijsttrekker aangekondigd tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

“Er werd de voorbije weken al heel wat gespeculeerd over wie er de kopman zou worden van onze partij”, vertelt Stefaan Vercooren (54). “Ik werd door het bestuur unaniem aangeduid als de persoon die onze ploeg richting de overwinning moet zien te leiden. Met Zeker 8610 proberen we een lokaal verhaal te brengen en gaan we voluit voor vernieuwing. Het is een fantastische groep mensen, ieder met zijn eigen talenten, kwaliteiten en karakter. In deze groep voel ik de drive, de energie en het enthousiasme dat ons verbindt in ons gemeenschappelijk doel: een goed verkiezingsresultaat neerzetten. Ik ben dit bestuur dan ook dankbaar voor het vertrouwen en ben heel erkentelijk dat het lijsttrekkerschap unaniem werd aanvaard.”

Op politiek vlak is Stefaan, die in Zarren woont, zeker niet aan zijn proefstuk toe. Hij werd voor het eerst verkozen in 2000, zetelde daarna zes jaar in de gemeenteraad en is ondertussen al bijna 18 jaar schepen in Kortemark.

Burgemeesterssjerp

“Het was collega-schepen Toon Vancoillie die mij 25 jaar geleden de politiek binnen loodste en me vroeg om op de lijst van de toenmalige VLD te staan. Na al die jaren is de politiek nog steeds een passie die ik met heel veel enthousiasme uitdraag. Momenteel zetelt Zeker 8610 in de meerderheid met negen van de 23 zetels. Mijn bevoegdheden als schepen zijn sport, onderwijs en wonen. Ik hoop om het resultaat van 2018 te kunnen evenaren en misschien zelfs de burgemeesterssjerp te kunnen binnenhalen.”

“Ik heb ontzettend veel zin om met onze ploeg de komende maanden campagne te voeren en ben ervan overtuigd dat ons verhaal enthousiast onthaald zal worden. Ik heb dan ook het lijsttrekkerschap aanvaard, omdat ik weet dat ik er niet alleen voor sta. Wij hebben binnen ons team de nodige ervaring en we gaan onze beste ploeg opstellen voor oktober”, besluit lijsttrekker Stefaan Vercooren. (Jeffrey Dael)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier