Stedelijke Kunstacademie houdt opendeurdag

’s Morgens kunnen bezoekers genieten van diverse muziekoptredens. © PPW
Philippe Peers

Op zaterdag 1 juni gooit de Stedelijke Kunstacademie alle deuren wagenwijd open. Van 10 tot 13 uur is iedereen welkom in de Olmstraat 25. In de namiddag is de Academie van 14 tot 18 uur een trotse deelnemer aan de vrijetijdsmarkt op de Zuidboulevard.

“Wie nieuwsgierig is naar wie we zijn en wat we allemaal aanbieden in onze lessen, kan ons inderdaad van 10 tot 13 uur een bezoek brengen”, zegt beleidsondersteuner Sabine Decuypere. “Tijdens de opendeurdag worden kleine en grotere optredens voorzien en geven onze leerkrachten ook open lessen. Bezoekers kunnen instrumenten uitproberen en op aanvraag een proeflesje meepikken, een doe-mee-moment voor ouders en kinderen. Wie deelneemt aan verschillende opdrachten, ontvangt een waardevolle prijs”, zegt Decuypere.

Divers aanbod

De Stedelijke Academie is er voor iedereen en biedt dan ook een divers en zeer groot aanbod: een kunstopleiding in het domein beeld, toneel spelen en nooit meer stoppen met praten in de groep woord, de voeten niet meer stil kunnen houden in de sectie dans en een groot muzikant worden dankzij het domein muziek. Naast de opleidingen in het hoofdgebouw, kunnen cursisten ook terecht in de vestigingen in Wielsbeke en/of Ingooigem. Het huidige schooljaar bevat naast deze kennismakingen nog verschillende evenementen. De eerstvolgende zijn het eindtoonmoment zang jazz, pop en rock in het Liszauditorium op maandag 3 juni, het eindtoonmoment combo’s jazz, pop en rock in het Liszauditorium op dinsdag 4 juni en het toonmoment theater met de voorstelling ‘A Musical’ in het Oblatenauditorium op dinsdag 4 juni. Latere optredens en toonmomenten zijn terug te vinden op de website www.stedelijkekunstavademiewaregem.be.

Vrijetijdsmarkt

“Op zaterdag 1 juni zelf valt er in onze vestiging in de Olmstraat ook heel wat informatie te rapen”, klinkt het“Wie zich ’s morgens moeilijk kan vrijmaken, kan ons die dag ook een bezoekje brengen op de jaarlijkse vrijetijdsmarkt. Die vindt plaats aan de Zuidboulevard van 14 tot 18 uur. Een grote delegatie lesgevers en cursisten tekenen er present”, besluit Sabine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier