StAPwest nodigt uit om de magie van muziek, woord en dans te ontdekken

Enthousiaste StAPwest-leerlingen voor het optreden Cutie Flootie eind vorig jaar. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op woensdag 19 juni opent StAPwest (Stedelijke Academie voor Podiumkunsten Westhoek) haar deuren voor een leuke ontdekkingsnamiddag waar jongeren hun creatieve talenten kunnen uitproberen.

Zo zijn er proeflessen voor jonge muzikanten. Ze kunnen verschillende instrumenten uitproberen en misschien ontdekken ze in zichzelf wel een verborgen pianist, een vioolvirtuoos of drumkoning(in).

Directeur Pieter Tieghem legt uit: “Onze proeflessen zijn de perfecte kans om je eerste noten te spelen en je muzikale reis te beginnen. Bij StAPwest zijn er ook woordkunstenaars in de maak. Wie ervan droomt om verhalen tot leven te brengen of gedichten te fluisteren die de ziel raken, nodigen we uit voor onze workshops woordkunst. Daar leer je de kracht van expressie kennen. Wie liever de dansschoenen aantrekt, kan proeven van een open les ballet of hedendaagse dans.”

Praktische info:

Muziek en woord: woensdag 19 juni van 13 tot 17 uur. Locatie: Suikerplein 1, Veurne.

Dans: woensdag 19 juni van 13 tot 15 uur en donderdag 20 juni van 16.30 tot 18.30 uur. Locatie: Noordduinen, Helvetiastraat 47, Koksijde.

Wie graag het nieuwe gebouw wil bezoeken en genieten van heel wat optredens en nog veel meer, is welkom op de ‘Grote Opendeurdag StAPwest’ op zaterdag 14 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier