Stadstraktatie met Vlaanderen Zingt in Torhout: “Moet weer een echt volksfeest worden”

De stadstraktatie staat gelijk aan gratis drankjes en gezellige babbels. © JS
Redactie KW

Op zaterdag 31 augustus nodigt het stadsbestuur alle inwoners uit naar de stadstraktatie op de Markt. Het ideale moment voor een gratis drankje en een babbeltje met vrienden en buren. Aansluitend volgt de vrolijke happening Vlaanderen Zingt. De overzichtelijke zangkrantjes kunnen nu al afgehaald worden in het oud-stadhuis.

Een uur gratis drank

Torhout heeft ervoor gekozen om niet langer een winterse nieuwjaarsreceptie te organiseren, maar daarentegen in de zomer de bevolking te trakteren. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur op de Markt. Een uur lang zijn er bij de bar aan de zijkant van het oud-stadhuis gratis drankjes verkrijgbaar: met of zonder alcohol.

“Vanaf 19 uur smeren we onze stembanden en gooien de liefhebbers hun dansbenen los”, zegt schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt. “Dan is het tijd voor Vlaanderen Zingt. We verwelkomen opnieuw als gastkoor No Notes uit Brugge, een koor waarin ook mensen terechtkunnen die minder goed kunnen zingen. Ambiance verzekerd! Het moet net als vorig jaar een echt volksfeest worden. We zingen samen uit volle borst heel wat populaire liedjes. Nummers die tot het collectieve geheugen behoren. Om het de aanwezigen gemakkelijk te maken, worden er ter plaatse zangkrantjes uitgedeeld, die ook vooraf in het oud-stadhuis ter beschikking liggen.”

Zingen op het podium

Wie altijd al eens had willen zingen op een podium, maar daar nog nooit de kans toe kreeg, kan tijdens Vlaanderen Zingt zijn droom in vervulling laten gaan. Er worden namelijk mensen gezocht die de dames en heren van No Notes willen vervoegen. En er eens een noot naast zitten, of zelfs twee, is geen probleem.

“We voorzien voor die vrijwillige zangers een T-shirt van het stadsbestuur”, zegt Annick. “Wie interesse heeft, stuurt een mailtje naar vrijetijdshuis@torhout.be.”

Tijdens Vlaanderen Zingt worden er heel wat Nederlandstalige liedjes gezongen, maar ook nummers in onder andere het Frans en het Engels. Voor elk wat wils.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier