Sportreceptie Wevelgem in het teken van Olympische Spelen

V.l.n.r. Ruben Van Gucht, Matthias Casse, Aagje Vanwallegem, Ewoud Vromant en schepen van Sport Geert Breughe. © SL
Stefaan Lernout

Onder massale belangstelling werd het sportjaar 2023 gevierd door honderden Wevelgemse sporters. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Sportreceptie. Het moment ook om ‘Wevelgem steunt Team Belgium” af te trappen. Een project waarmee Wevelgem de beleving voor de Olympische Spelen wil aanwakkeren. Aagje Vanwalleghem is meter van het project.

Het CC Guldenberg zat tot de nok gevuld voor de jaarlijkse sportreceptie. Elk jaar worden de Wevelgemse sporters die een prestatie hebben geleverd op Belgisch, Vlaams, Provinciaal of Regionaal vlak gehuldigd. Dat zijn er dus heel wat, want in de gemeente worden vele sportdisciplines beoefend.

Olympische vlam

2024 wordt een bijzonder jaar, met de Olympische Spelen die in Parijs plaatsvinden. Tijdens de sportreceptie werd een symbolische openingsceremonie gehouden. De olympische vlam werd de zaal binnen gebracht tot bij Aagje Vanwalleghem. “Aagje zal het boegbeeld worden van enkele activiteiten die we in de loop van het voorjaar zullen organiseren”, zegt schepen Breughe. “We plannen een olympiade voor de vier hoogste klassen van het lager onderwijs en de eerste graad van het middelbaar onderwijs. Als alles loopt zoals verhoopt, organiseren we ook een sportevent waarbij we de brede bevolking aanspreken, we rekenen daarvoor op de medewerking van onze sportclubs. Zo brengen we de Olympische Spelen in het straatbeeld.”

Ruben Van Gucht

De sportreceptie was andermaal een belevenis voor de talrijk aanwezige Wevelgemse sporters. Niet alleen was TV-gezicht Ruben Van Gucht de ceremoniemeester.

Voor het sportdebat namen Matthias Casse, brons op de vorige spelen, Ewoud Vromant, zilver op de vorige paralympische spelen en Aagje Vanwalleghem plaats in de zetels. Ook Wevelgems supertalent Remi Delrue nam deel aan het debat, hij droomt luidop van de Paralympische Spelen 2028 in Los Angeles. (SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier