Sportoase Roeselare meet temperatuur van elke bezoeker als voorzorgsmaatregel

De deuren van Sportoase Schiervelde blijven nog even gesloten. (foto SB) © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Een exacte datum is er nog niet, maar het zwembadcomplex Sportoase maakt alles in gereedheid voor een mogelijke heropening. Er worden tal van maatregelen genomen en van elke bezoeker zal de lichaamstemperatuur gemeten worden.

Dat deze coronacrisis ook voor Sportoase, de uitbater van het zwembadcomplex op Schiervelde, een financiële domper is, is voor iedereen zonneklaar. “De inkomsten aan de kassa zijn immers herleid tot nul euro”, stelt algemeen directeur Michaël Schouwaerts. “Maar we begrijpen dat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en leden nu voorrang heeft. Daarom hadden wij op 12 maart, nog voor de aankondiging van de lockdown, al de beslissing genomen om de deuren te sluiten.”

Sindsdien is het oorverdovend stil in de zestien complexen van Sportoase in België, ook in Roeselare. “Maar de onderhoudswerken lopen gewoon door. We houden ons zwembad in topconditie en hebben nu ook het jaarlijkse bouwkundige onderhoud uitgevoerd. Dat staat normaal in september gepland, maar is nu al achter de rug. Zo kunnen we iedereen straks een volledig up-to-date zwem- en sportomgeving garanderen.”

Overal handgel

Sportoase hoopt zo snel mogelijk zicht te hebben op een mogelijke heropstart. “We wachten de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad af, maar hebben een stevig uitgewerkt protocol klaar. We laten niks aan het toeval over en hebben duidelijke richtlijnen gemaakt. Iedereen die onze complexen betreedt, zal door een lichaamstemperatuursensor gecontroleerd worden. Bij een verhoging zal geadviseerd worden om het gebouw te verlaten. We zullen ook de mensenstroom in goeie banen leiden en zorgen dat mensen die binnen en buiten gaan, elkaar niet kruisen. Er zal overal handgel beschikbaar zijn en er komen extra poets- en ontsmettingsmomenten. Al onze medewerkers zullen mondmaskers dragen en onze klanten vragen we om hetzelfde te doen in de gemeenschappelijke ruimtes. Tussen fitnesstoestellen die dicht bij elkaar staan, plaatsen we plexischermen.”

“Zwemmen kan uiteraard zonder masker. Chloorwater werkt immers ontsmettend”

Het zwemmen zelf is geen gevaarlijke bezigheid, benadrukt Michaël Schouwaerts. “Ons water is met chloor behandeld en dat werkt ontsmettend. Daar heeft het virus geen enkele kans. Er zal ook constant een poetsploeg in het zwembad paraat staan en we zorgen voor een optimale luchtcirculatie en zullen continu verse buitenlucht aanvoeren. Zwemmen met een mondmasker is niet nodig, maar we vragen wel om voldoende afstand te behouden. Daarom zullen we onze maximale capaciteit ook naar beneden halen. Iedereen moet zijn gezond verstand gebruiken, zo kunnen we ons leven op een duurzame manier weer opnemen.” (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten