Sofie (25) werkt als matroos op loodsboten“Speciaal naar Oostende verhuisd, omdat de zee mij aantrekt”

Sofie Akkermans werkt als matroos bij Vloot van het Agentschap MDK. (foto JRO)©Jeffrey Roos
Sofie Akkermans werkt als matroos bij Vloot van het Agentschap MDK. (foto JRO)©Jeffrey Roos
Redactie KW

Sofie Akkermans (25) is al even aan de slag bij de loodsboten van DAB Vloot. Ze volgde een maritieme opleiding in een school in Zwijndrecht, ze is immers afkomstig uit het Antwerpse, maar woont nu in Oostende.

“Aan boord van de loodsboten doe ik vooral werk op het dek van het schip”, vertelt Sofie. “Dat gaat dan om het los- en vastmaken van de schepen en uiteraard ook het onderhoud aan boord van het schip. Of ik de enige vrouw ben aan boord van het schip? Vaak wel, maar er werken nog enkele vrouwen bij ons. Laatst zat ik samen met een andere vrouw aan boord en dat is wel eens fijn.”

“Maar ik heb er geen problemen mee om tussen de vele mannen te werken. Integendeel, mijn collega’s zijn erg behulpzaam. Of ik van jongs af aan deze job voor ogen had? Goh, in zekere zin wel. De zee heeft mij altijd aangetrokken op een of andere manier. Ik ben er zelfs naar Oostende voor verhuisd. Bovendien zijn er ook wel doorgroeimogelijkheden in de maritieme wereld. Ooit ga ik ervoor om schipper te worden, maar alleen als ik daar klaar voor ben”, lacht Sofie.

“Het taboe rond vrouwen in een mannenwereld is grotendeels verdwenen. Meer en meer vrouwen oefenen een job uit in de mannenwereld. En omgekeerd is dat net zo, in alle sectoren. Al vind ik wel dat er nog wat meer publiciteit rond gemaakt mag worden”, besluit Sofie.

(JR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten