Site Petit Rouge voldoet nog niet aan voorwaarden van stadsbestuur: vier essentiële punten moeten worden aangepakt

Domein Petit Rouge. (gf)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het college van burgemeester en schepenen heeft de vergunningsaanvraag voor het project op de site van de Petit Rouge geëvalueerd. De gemeente stelt vast dat de site nog niet voldoet aan enkele belangrijke voorwaarden. “We verwachten dat de ontwikkelaar eerst tegemoetkomt aan de terechte bezorgdheden van zowel de burger als het bestuur.”

Hoewel de relevante stadsdiensten en overheden een positief advies hebben uitgebracht, heeft het College van burgemeester en schepenen enkele kritische zorgen geformuleerd. Vooraleer de site positief beoordeeld zal worden, verwachten ze dan ook dat de ontwikkelaar deze opmerkingen eerst bestudeert en met passende maatregelen komt.

Enkele tekortkomingen

Burgemeester Björn Prasse (Open VLD) verduidelijkt dat het bestuur heeft geluisterd naar de grieven van de inwoners, achterban en omwonenden. Zij hadden bezwaar op verschillende elementen uit het dossier.

Enkele belangrijke punten moeten eerst worden aangepakt. Het gaat dan ten eerste over de schaduwwerking op het strand. Hierbij vraagt het bestuur aanvullende studies dat de impact van het gebouw beter bestudeert. Als tweede belangrijke punt wordt gevraagd om de huidige windstudie – meer bepaald de impact op omliggende gebouwen – beter in kaart te brengen. Ook vragen ze een grondige studie over de impact van het fijn zand op de dijk en het strand zelf. En als laatste stelt het stadsbestuur dat het toegenomen bouwvolume beter in verhouding moet staan met de winsten op het openbaar domein en de toekomstige kosten voor onderhoud van de installaties en omgeving.

Burgemeester Björn Prasse stelt voorts dat het project een positieve meerwaarde zal bieden voor de stad, maar hoopt dat de ontwikkelaar eerst tegemoetkomt aan de terechte bezorgdheden van zowel de burger als het bestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier