Sinksen 2016 in Kortrijk gaat derde dag in met koud weer

Ella, mama Melissa en oma Leona waren zondag vroeg uit de veren. © JVGK
Redactie KW

Ella, mama Melissa en oma Leona waren zondag vroeg uit de veren om een standje uit te baten op de rommelmarkt, een van de paradepaardjes van de Sinksenfeesten.

Al van in de vroege morgen tekenden veel ‘verkopers’ present met hun koopwaar: lees ‘rommel’ in het centrum van de stad. Het 4 kilometer lange parcours maakt de verbinding tussen de verschillende feestlocaties in de stad. De markt slingert van Veemarkt tot de Grote Markt doorheen de winkelwandelstraten en Doorniksestraat, richting Overleie, langs Diksmuidekaai en IJzerkaai naar het Sint-Amandsplein.

De zesjarige Ella, mama Melissa Seys en oma Leona Vandevijver uit Heule kregen een plaatsje op de hoek van de Doorniksestraat en de Grote Markt. “Het is wel koud, maar leuk. We hebben toch al een en ander verkocht”, zeggen de dames, die er de moed inhouden met een warm dekentje op de schoot.

“Ik heb onder mijn kledij een kousenbroek aan”, verklapt Ella. “Ik heb al kleertjes verkocht en mijn groot pluchen paard.” Oma Leona is gelukkig. “We doen dit al jaren. Vroeger kwam ik met mijn dochter Melissa. Nu komt zij met haar dochter en als oma steun ik hen. De cirkel is rond hé”, lacht ze. “Voor onze Ella is het winkeltje spelen. Best amusant”, zegt Melissa.

(PVH/)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.