Sharon Feys uit Izegem startte in lockdown met eigen lingerielabel Shartelle

Wouter Vander Stricht

In de lockdown besloot Sharon Feys haar grote droom waar te maken en haar eigen lingerielabel te lanceren. Het merk kreeg de passende naam Shartelle en Sharon trekt er mee naar modeshows en ladies nights. “Je kunt ook alles online bestellen, maar het zou prachtig zijn om ook in de lingeriezaken tussen de andere merken te liggen.”

Sharon Feys had altijd al een passie voor mode en studeerde dan ook Moderealisatie aan Spes Nostra in Heule waar ze leerde om kledij te ontwerpen en te maken. “Overdag werk ik bij Deforce in Oekene waar men quads, motors, scooters en e-bikes verkoopt. Ik sta er mee in de verkoop, maar help ook mee in de boekhouding. Ik ben altijd al graag creatief bezig geweest. En tijdens de lockdown besloot ik vol voor mijn droom te gaan. Ik wilde mijn eigen lingerielabel en moet op zoek naar een naam. En plots schoot het me te binnen: Shartelle. Dat verwijst zowel naar mijn voornaam als naar lingerie.”

De eerste collectie van Shartelle werd aangekocht. “De volgende heb ik laten maken in het buitenland en daarin kon ik al mijn eigen ideeën kwijt. Het is best een sensueel uitdagende collectie geworden. Shartelle wil dames zich comfortabel én zelfzeker laten voelen. Een eerste stap daarbij is het dragen van goed zittende, sensuele lingerie.”

Met steun van mama

“Samen met mijn mama Kristien Bourgois, die ook mijn steun en toeverlaat is, volg ik nog een opleiding aan CVO Scala in Izegem. Zo krijgen we het maken van lingerie en badmode nog meer in de vingers. Op termijn hopen we onze eigen lingerie hier in België te laten fabriceren, maar dat is nu eenmaal een stuk duurder.”

Via sociale media promoot Sharon haar lingerielabel. “Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat ben ik dan ook bezig met het beantwoorden van berichtjes. Instagram is zowat mijn etalage, ik heb daar al zowat 3.000 volgers. Elke dag post ik daar wel iets. Ik mik ook op een jong publiek. De prijzen vallen ook mee, van 60 euro voor een lingeriesetje tot 44 euro voor de badmode.”

De collecties van Shartelle zijn te koop via de website. “Maar onlangs heb ik in Hooglede ook modellen laten meelopen in een modeshow en dat smaakte naar meer. Wat we ook doen is bij een opening van een winkel een pop-upstand met onze lingerie plaatsen. En sinds kort pakken we ook uit met ladies nights. Een groep vriendinnen kan ons boeken. Ik kom dan langs met onze volledige collectie en een model dat die showt. De dames kunnen daar ook passen ten huize. We geven daarbij ook heel wat info en tips voor het kiezen van lingerie en zo’n avond met allemaal dames is gewoon ook een leuke bedoening met een hapje en drankje erbij. Wie online wil kopen en niet zeker is van de maat, kan hier ook in Oekene langskomen. Boven de zaak waar ik werk hebben we een pasruimte. Als dames me een foto doorsturen in bikini, kan ik op het zicht wel meestal de juiste cupmaat achterhalen. En let op, heel veel dames dragen niet de juiste maat.”

The Villa Antwerpen

De foto’s van de jongste collectie, lingerie en badmode, werden genomen in Spanje. “We hebben daarbij een wedstrijd georganiseerd waarbij twee modellen een shoot konden winnen. Samen met fotograaf Brecht Cokelaere uit Izegem en onze make-up artieste (Soft Skin Studio) zijn we vier dagen lang naar Spanje getrokken. Zelf heb ik ook model gestaan, ik had dat eerder al gedaan voor mijn foto’s op sociale media. Het was hard werken, maar we hebben ook genoten. Dankzij Brecht Cokelaere ben ik ook in contact gekomen met P-Magazine. Er loopt nu een wedstrijd waarbij heel wat meisjes dingen naar de titel van ‘Girl Next Door’, de winnares krijgt een shoot in de lingerie van Shartelle. Zelf heb ik ook al model gestaan in P-Magazine, die reportage genereerde 90.000 views. Niet slecht, hé.”

(foto Brecht Cokelaere)
(foto Brecht Cokelaere)

De lingerie van Shartelle mikt dus eerder op een jong publiek. “Of op wie zich jong voelt. Mijn mama is 50 jaar en ze zou het ook dragen. Ondertussen begint de naambekendheid te groeien. Ik krijg ook al bestellingen uit Antwerpen en Brussel en zelfs uit Nederland.”

Sharon heeft meer dan de handen vol met haar fulltime job en Shartelle. “En in het weekend bestel ik ook nog in The Villa in Antwerpen. Ik heb ook altijd in de horeca gestaan en doe dat erg graag.”

Shartelle bestaat ondertussen exact een jaar. “We zullen voor die verjaardag nog wel iets op poten zetten, maar daarover later meer.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.