Senioren laten hun stem horen in Bredene

Vief Bredene biedt een activiteitenprogramma aan voor actieve senioren (50 +), die op zoek zijn naar uitdagingen, net dat ietsje meer. Vief Bredene verkoos onlangs een nieuw bestuur. Dat bestaat uit (vlnr.) secretaris Christine Denecker, Katleen Fontaine, Koen Vanden Berghe, voorzitter Kris Costenoble, penningmeester Frieda Vande Wynckel, ondervoorzitter Ann Vandecasteele en verantwoordelijke sociale media Marianne Uyttenhove. (MM)
Redactie KW

Op donderdag 21 maart organiseert Vief Bredene een vertoning van het theaterstuk ‘De Generatie’ waarin een twintigtal senioren hun verhalen vertellen.

Het theaterstuk De Generatie wordt gebracht door een spelersgroep van 22 vrijwillige senioren, die hun stem willen laten horen. Het zijn geen acteurs, maar ervaringsdeskundigen. De jongste is 65 en de oudste is 90 jaar. Tijdens de voorstelling kruip je in de huid van de senior, een echte eyeopener. Met deze voorstelling willen de initiatiefnemers de rechten van senioren bespreekbaar maken.

Voor alle betrokkenen

Deze voorstelling is er niet enkel voor de senioren zelf, maar ook voor zorgverleners, mantelzorgers, (klein)kinderen van een senior, leerlingen die een opleiding in de zorg volgen, geïnteresseerden, …

De Generatie wordt gespeeld door Heleen Allary, Marie-Paule Debaere, Amel Chadi, Kathleen Claerhout, Romain Debaere, Lydie Debonne, Myriam Decock, Raph Degryse, Christine De Waele, Willy Houthoofd, Hilde Oplinus, Patrick Scheire, Sytske Vanbergen, Veroniek Van De Ginste, Marc Vandenberghe, Chilo Vanlerberghe, Chantal Vanneste, Ilse Vanommeslaeghe, Marie-Hélène Ver Eecke, Urbain Vermandere, Hilde Verstraete en Linda Wyffels naar een tekst van Arne De Jaegere en in een regie van Hilde Vanderstraeten en Arne De Jaegere.

Een ticket voor de vertoning kost 12 euro. Meer informatie krijg je bij Vief Bredene- voorzitter Kris Costenoble (059 43 88 63, 0496/756847- kris.costenoble@telenet.be) of op www.viefwest.be/vief-bredene. Dit Vief-event is rolstoeltoegankelijk (melden bij inschrijving).

Inschrijven door te betalen voor maandag 26 februari op BE54 9730 8487 1697 van Vief Bredene met als mededeling ‘210324 – aantal personen – uw telefoonnummer’. Tickets voor de Vief-verenigingen worden vooraf per post toegestuurd. Particulieren kunnen hun betaalde tickets ophalen de dag van de vertoning aan de Vief-balie in het Staf Versluys Centrum vanaf 13.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier