Scholen palmen voormalig klooster in na grondige renovatie in Poperinge

Tijdens de renovatie werd een evenwicht gezocht tussen hedendaags comfort en vereisten en het behouden van het erfgoedkarakter. Op de foto directeur Ann Leys en verantwoordelijke voor het internaat Marc Bailliu. © MD
Redactie KW

Zaterdagmiddag vond de officiële opening plaats van het gerenoveerde klooster in de Bruggestraat.

In 2014 verlieten de 3 overgebleven Grauwzusters hun klooster in Poperinge na het overlijden van de laatste Penitente, zuster Marie-Rose. Ze trokken naar het hoofdklooster in Roeselare. De scholen op de campus Bruggestraat- Komstraat-H-Hartstraat kregen het aanbod om de gebouwen te kopen. In 2017 werd de aankoopakte getekend.

In de zomer van 2018 werden de werken effectief aangevat. Het werd een grondige renovatie. In het klooster werden voor de basisschool Sint-Franciscus administratieve lokalen ingericht, een ruimte voor leerkrachten en een aantal klaslokalen. Er werd ook voorzien in ruimtes voor zorgwerking en voor toepassing van hedendaagse werkvormen zoals co-teaching, hoekenwerking. Aandacht ging ook naar het geven van een huiselijk gevoel, naar het creëren van extra ontspanningsruimte en stilteplaatsen. Internaat De Keiwijzer paste enkele lokalen aan voor de uitbreiding van hun keuken die dagelijks voor een 600-tal warme maaltijden zorgt, alsook voor belegde broodjes en soep voor verschillende vestigingen.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier