Sara Ver Eecke mag nieuwe rolstoelfiets uittesten

De rolstoelfiets werd onder grote belangstelling plechtig ingehuldigd. Bewoner van Riethove Sara Ver Eecke mocht de fiets uittesten. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Onlangs werd aan het woonzorgcentrum Riethove de nieuwe rolstoelfiets voorgesteld. De aankoop was mogelijk dankzij gedeeltelijke sponsoring van Inner Wheel Oostende. Bewoner Sara Van Eecke mocht de fiets uittesten. “Het is heel leuk om zo rond te kunnen rijden. Alleen zou er nog een beschermkap op moeten, want je vangt veel wind en het is koud.”

De VeloPlus is ontwikkeld om bewoners in hun rolstoel per fiets te vervoeren. Met een liersysteem wordt de bewoner zonder tilhulp of veel krachtinspanning op het plateau van de fiets gereden. De rolstoelvergrendeling zorgt ervoor dat de passagier en de rolstoel veilig vastzitten. Dankzij deze rolstoelfiets, die zo’n 8.000 euro kostte en gedeeltelijk gefinancierd werd door Inner Wheel Oostende, kunnen bewoners van het woonzorgcentrum nu een stukje door de stad fietsen. Hij of zij mag mee de route beslissen. Twee vrijwilligers, Marc Melis en Erwin Serroels, zullen de fiets na een opleiding besturen. In tussentijd zal een medewerker van het woonleefteam rondrijden, zodat de bewoners maximaal gebruik kunnen maken van de nieuwe rolstoelfiets om bijvoorbeeld eens een kijkje te gaan nemen in hun vroegere straat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier