Samenplus wil geen padelpleinen

Kimara Goethals van Samenplus ijvert voor een groenzone met speelmogelijkheden. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Kimara Goethals van Samenplus had in de laatste gemeenteraad enkele bedenkingen bij de aanpassingen van het meerjarenplan en bij het klimaat- en energieplan.

“Het bestuur raamde 1 miljoen euro voor de aanleg van padelterreinen aan de Ark en de gemeente kocht daarvoor al een huis aan om het stuk grond daar groter te maken”, zegt Kimara. “Maar de prijzen voor de bouw swingen momenteel de pan uit en de aanleg van die terreinen zou meer dan 3 miljoen euro kosten. Het schepencollege besliste om niet voort te gaan met de aanleg. Samenplus kan daarmee akkoord gaan. Met zo’n bedrag kan je zeker andere zaken doen. Ik vind het wel jammer dat er nu gewacht wordt op een privé-investeerder in plaats van na te denken hoe die 1 miljoen euro anders gespendeerd kan worden.”

Speelbos

“Indien er vier padelterreinen zouden worden aangelegd, kunnen tegelijk maximaal 16 personen sporten. Als ze het over een andere boeg gooien en bijvoorbeeld kijken om een groenzone aan te leggen in de vorm van een speelbos met eventueel klimtoestellen, dan kan dat gebruikt worden door de vele kinderen die tijdens de vakanties naar de sportkampen gaan. Ook het speelplein het Ravotterke zou daar baat bij hebben. En ondertussen creëert het gemeentebestuur een extra stuk groen. Wat mooi past binnen de klimaatdoelstellingen die bereikt moetenworden tegen 2030”, legt Kimara Goethals uit.

Samenplus zou het wel een goed idee vinden om alle sportactiviteiten in een totaalproject te centraliseren ter hoogte van De Ark. “De idee om daar de technische dienst en de brandweer onder te brengen zou betekenen dat de sportsite verkleint.”

Klimaatplan

Volgens Kimara Goethals zijn de cijfers van het klimaatplan dat in januari 2023 een eerste keer voorgelegd werd, nog altijd niet aangepast. “We moeten op basis van verkeerd cijfermateriaal een plan goedkeuren. Het getuigt ook van weinig ambitie. Er kwamen volgens schepen Kathleen Verhelle (Groep 82) weinig burgers op het inspraakmoment af, maar dat wil niet zeggen dat mensen niet geïnteresseerd zijn zoals de schepen beweert. Het bestuur moet nadenken hoe het de verschillende platformen in de gemeente kan bereiken.”

Burgemeester Véronique Buyck zei dat er wat betreft het klimaat- en energieplan wel al veel gebeurd is in het voorbije jaar. “Cijfers maken niet zoveel uit, het gaat erom wat je ermee doet.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier