Ruth Vandenberghe waagt zich aan volleybal tijdens fandag U15-M Balti Kortrijk Spurs

Ruth Vandenberghe kwam de jeugdspelers een hart onder de riem steken en gaf daarbij de opzet van de wedstrijd. © TD
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Eerste schepen van Kortrijk Ruth Vandenberghe gaf vandaag de aftrap van de wedstrijd van U15-M Balti Kortrijk Spurs tegen leider Waregem in SC De Lange Munte.

Naar jaarlijkse traditie organiseren de ouders van de ploeg een fandag voor hun dochters: het team U15 meisjes Balti Kortrijk Spurs. Het doel is om honderd supporters samen te krijgen om de jeugdploeg aan te moedigen. Dit jaar ontving Balti Kortrijk Spurs de ongeslagen leider Waregem. “Een set winnen tegen Waregem wordt moeilijk maar met veel supporters is er altijd wel iets extra mogelijk”, zegt trainer Lore Demolie, die al twee jaar de ploeg traint.

Vorig jaar werd Balti U15-M nog voorlaatste in dezelfde reeks. Nu staan ze tweede op luttele punten van de leider Waregem. “Kampioen worden, is niet de inzet van de match: het feest en de erkenning voor hun wekelijkse inzet ondersteunen wel.” Daarom proberen ze elk jaar honderd supporters samen te krijgen wat vorig jaar tegen Bissegem hun enige overwinning opleverde. “Dat we nadien nog een handtekeningsessie organiseren is een gimmick die we er maar al te graag bij nemen. Onze dochters zijn namelijk onze sterren”, zegt Marniek, papa van Diete (nummer 10) en Mirte Kint (nummer 4).

Verrassingen

Ook dit jaar zorgde de enthousiaste groep ouders voor enkele verrassingen. Eentje daarvan is dat de belangrijkste vrouw van Kortrijk de jeugdspelers een hart onder de riem kwam steken. Ruth Vandenberghe kwam namelijk de opzet geven. Enkele spelers van de nationale herenploeg waren van dienst als ballenjongen en dj Jeanke – resident Knack Roeselare – zorgde voor de nodige muziek tijdens de wedstrijd. Het was zondagvoormiddag een kolkende Balti Arena.

De uitslag was 1-3 voor Waregem. Jammer voor onze U15-M, maar er was wel pure ambiance en veel sfeer”, aldus Marniek Kint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier