Ronny Houben drukt stempel op Oedelem

© JPV
Redactie KW

Met de regelmaat van een klok maalt Ronny Houben de afstand af tussen Zwevezele en het Oostveld. In zijn auto memoriseert hij nog een laatste keer zijn oefeningen, al is dat niet nodig. De ervaren vijftiger kent het spelletje als zijn broekzak.

Tijdens ons eerste interview stelde Ronny Houben dat hij over voldoende mensenkennis beschikt om iemand te beoordelen. “Dat komt goed van pas tijdens mijn trainershobby. Bij ons eerste gesprek had ik een goed gevoel. Het klikt inderdaad tussen mij en de beleidsploeg. Sinds kort kan ik ook beschikken over een nieuwe T2: Geert Windels. Die jongen is twintig jaar jonger dan ik, maar we kunnen het zeer goed met elkaar vinden. Het is een joviale en sociale trainer, die ik soms moet temperen naar enthousiasme toe. Kortom we hebben samen een goede klik en ik kan hem met een gerust gevoel een stuk van de oefensessies delegeren. We coachen nu al een paar weken samen de eerste ploeg. Na het verlies tegen titelpretendent Loppem oogstten we zes op zes tegen achtereenvolgens Doomkerke en Ichtegem. Zwakkere broertjes? Ze oogstten respectievelijk 18 en 14 punten: die kwamen toch niet uit de lucht gevallen?”

Hartoperatie

“Mijn werk op de Bruinberg werd begin februari gehypothekeerd door een ziekte bij mijn lieve vrouw. Ze moest een hele zware hartoperatie ondergaan en ik mocht haar maar kort bezoeken, net op het moment dat ik training had moeten geven. Mijn voetbalploeg beschikt over geen jeugd, dus kon ik niemand mij laten vervangen. Ze hebben dan maar een looptraining ingelast maar dat leverde weinig op. Een hele tijd werkte ik zonder assistent. Dat was nefast voor onze tweede ploeg, die op vrijdag speelt. Op die dag kan ik me nooit vrijmaken. Het feit dat Geert Windels werd aangetrokken typeert de medewerking van het bestuur. Die mensen hebben al veel tegenslag te verwerken gekregen bij het zoeken naar een T2. Nu is hun geduld beloond en kunnen we weer voort. Onze eerstvolgende opdracht is een thuismatch tegen Aarsele. Onze opponent zal ongetwijfeld gemotiveerd zijn, want niemand maakt graag een buiteling mee. Als we zelf de voetjes op de grond houden kunnen we nog een flinke stap in de goede richting zetten.” (JPV)

Zondag 10 maart om 15 uur: HO Oostveld Oedelem – KFC Aarsele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier