Rode Duivels op drie schermen tegelijk te zien bij BSB Sportcafé

Benny Van den Driessche©Davy Coghe Davy Coghe
Benny Van den Driessche©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Liefhebbers van het Europees kampioenschap voetbal worden de komende weken in de watten gelegd bij BSB Sportcafé. “We tonen sowieso alle wedstrijden maar als ‘onze jongens’ spelen voorzien we ook lekkere hapjes, zoals frietjes in een puntzakje, voor de supporters”, zegt uitbater Benny Van den Driessche.

Sally Bisschop en Benny Van den Driessche van BSB Sportcafé halen alles uit de kast om het de voetballiefhebbers naar de zin te maken tijdens het Europees Kampioenschap. “Als rasecht sportcafé zijn we dat wel verplicht aan onze klanten en we doen het natuurlijk ook met plezier”, zegt uitbater Benny. “We zijn ook wel echte voetbalmensen.”

Livesport

“Mijn vrouw runde met mijn hulp eerder jarenlang de kantine van KFC Moerkerke ( het huidige FC Damme, red.), onze zoon speelt er nog en we zijn met de zaak sponsor van de damesploeg”, gaat Benny verder. “Sowieso tonen we veel livesport in de zaak, niet alleen voetbal maar ook wielrennen, atletiek en ook het nu erg populaire darts. We hebben de zaak hier opgestart in oktober 2018, dus net ‘te laat’ voor het wereldkampioenschap voetbal in de zomer van dat jaar. Maar nu zijn we er dus helemaal klaar voor.”

“Op mijn overdekt terras hadden we altijd al een groot projectiescherm en een televisie staan en voor buiten heb ik voor de gelegenheid nog een extra toestel gekocht. We kunnen dus de wedstrijden op drie schermen tegelijkertijd tonen. We vertonen alle wedstrijden van het EK, allemaal mét geluid, maar voor de matchen van de Rode Duivels, ‘onze jongens’, doen we nog heel wat extra.”

Pruiken

“Zo voorzien we gratis hapjes en snacks, zoals typisch Belgische frietjes in een puntzakje, voor de supporters van de Belgen. En natuurlijk is de zaak ook helemaal aangekleed in de sfeer van de Rode Duivels en met de Belgische tricolore. Vlaggen, sjaals, driekleurige voetballen… We hebben het allemaal.”

“We moedigen de supporters ook graag aan om zich als échte supporters uit te dossen. Voor wie zelf geen outfit heeft heb ik hier een goed gevulde verkleedkoffer staan met pruiken, truitjes, sjaaltjes, duivelshoeden… Al wat je maar kan bedenken. Ik hoop natuurlijk dat de coronamaatregelen in juli wat versoepelen – daar ziet het er wel naar uit – zodat we dan misschien eens een gratis vat kunnen geven als de Duivels echt ver doorstoten. Of, wie weet, zelfs de finale winnen!” (PDV)