‘Ride to Unite’ zamelt recordbedrag in van 52.894 euro in de strijd tegen kinderarmoede: “Dit stemt ons enorm hoopvol”

Een delegatie van renners RTU en van Kinderarmoedestichting Pelicano verzamelden voor een foto op het dakterras dat het bedrijf Asterix voor de gelegenheid ter beschikking stelde. We herkennen de Anzegemse kernbestuursleden Charlotte Storme, Leendert Van Hulle en Axel Desmidt rechts op de foto in blauwe trui. © GV
Redactie KW

Op 2 juli vertrokken 34 Vlaamse fietsers – gesteund door vier ploegleiders – voor een vijfdaagse fietstocht. Het vertrekpunt was de Citadel van Namen en het mythische doel was de top van de Italiaanse Passo Dello Stelvio. Met deze pittige kuitenbijter zamelde vzw Ride to Unite (RTU) opnieuw geld in voor Kinderarmoedestichting Pelicano. Zondag werd hen een cheque van maar liefst 52.894 euro overhandigd. “Fier op het ganse team! Ondertussen kijken we dolenthousiast uit naar de jubileumeditie in 2025”, klinkt het bij initiatiefnemer Leendert Van Hulle (37).

In een eerste reactie liet Stichting Pelicano weten dat hun dankbaarheid groot is ten aanzien van RTU. “We zijn sowieso heel blij met elke euro die wordt geschonken”, aldus Head of Corporate Partnerships Kristof De Boever. “Maar dit zijn fenomenale cijfers die echt tellen.”

Totaalbedrag van 140.000

Het totaalbedrag dat de RTU-renners inzamelden over de voorbije vier edities bedraagt 140.000 euro. Ook de renners klinken verheugd. “Opnieuw wisten we ons netwerk te inspireren en te verenigen rond een nobel doel, al is de strijd tegen kinderarmoede nog lang niet gestreden”, aldus de renners.

Er werden tal van initiatieven georganiseerd die telkens het bedrag deden aandikken. Zoals een quiz, verkoop van bier- en wijnboxen, een Social Ride, spinning en de koninginnenrit naar de Passo Dello Stelvio. “Dat ons engagement bijdraagt aan een grotere bewustwording rond kinderarmoede, stemt ons hoopvol. En uiteraard het feit dat jaarlijks tientallen kinderen hierdoor uit de armoede kunnen ontsnappen.”

Elke cent gaat zonder omweg naar de Pelicano-kinderen. Via concrete hulp tracht de stichting het verschil te maken voor deze kinderen door hen een dagelijkse warme maaltijd aan te bieden, deftige winterkledij, tandartsbezoek, lidgeld voor een vereniging, schoolkosten, schoolreis en/of andere behoeften. “Kinderarmoedestichting Pelicano ontvangt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van donaties, testamentaire inkomsten, bedrijfspartnerships en initiatieven zoals RTU”, aldus De Boever. “Ride To Unite heeft zich inmiddels gevestigd in de top vijf van grootste terugkerende donateurs van Pelicano.”

Fiere peter

Zondagavond overhandigden de renners van RTU de cheque met een bedrag van 52.894 euro aan een delegatie van Kinderarmoedestichting Pelicano. Samen met familieleden en sympathisanten werd er geklonken op een fantastische editie in het stijlvolle gebouw van B-Sure en Asterix in Waregem. Bert De Backer, peter van de RTU-actie, kon niet aanwezig zijn bij de overhandiging, maar kijkt met trots en tevredenheid terug op deze vierde editie.

“Het was een groot voorrecht om voor het tweede jaar op rij het peterschap op mij te nemen”, zegt De Backer. Het parcours dat de RTU-renners reeds aflegden met hun inzet in de strijd tegen kinderarmoede, is bijzonder inspirerend. Met hun actie hebben ze Kinderarmoedestichting Pelicano, die ik de afgelopen jaren beter mocht leren kennen, de welverdiende aandacht gegeven die het verdient.”

Ook in 2025 zal Bert De Backer het peterschap van RTU verder behartigen.

Jubileumeditie 2025

Met deze vierde editie en opnieuw een indrukwekkend ingezameld bedrag, heeft RTU haar plaats veroverd in de wereld van het fondsenwerven. Het is een begrip geworden. “We hebben niet alleen ons eigen record verbroken in het aantal deelnemers en ingezamelde fondsen, ook krijgen we nu al aanvragen voor deelname aan Ride To Unite 2025”, aldus bezieler Leendert Van Hulle.

Volgend jaar viert RTU haar vijfde verjaardag, dat maakt de komende editie extra speciaal. Voor deze jubileumeditie, een ‘homecoming edition’, vertrekken de renners vanuit Londen. In zes dagen zullen zij de afstand overbruggen naar de Menenpoort in Ieper. “Dit concept speelt al langer door ons hoofd, omdat het partners, familie en vrienden de kans biedt om de unieke sfeer van een RTU-aankomst van dichtbij mee te maken”, schetst Leendert. “Na aankomst zal er een groot feest doorgaan in het College Ieper in het hart van de Kattenstad, uiteraard terug ten dienste van de strijd tegen kinderarmoede in ons land.”

Verder informatie:

Facebook: Ride to Unite

Instagram:vzw_ride_to_unite

Website: ridetounite.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier