Project Deo Gratias sluit af met expo op Erfgoeddag

Eric Verstraete van de ‘Werkgroep Maricolen 1663-2018’ en de directie van De Ark blikken met een goed gevoel terug op het geslaagde project. (foto MIWI)
Redactie KW

De initiatiefnemers van het project ‘Deo Gratias: Zusters Maricolen, einde van een tijdperk’ blikken met een goed gevoel terug op hun project, dat bestond uit het organiseren van expo’s en de publicatie van het boek ‘Deo Gratias’.

“Het was een initiatief van de werkgroep ‘Maricolen 1663-2018’ met als doel het belang van de congregatie van de Zusters Maricolen van Deinze voor de regio Dendermonde, Gent, Deinze, Schellebelle, Maldegem en Wieze onder de aandacht te brengen”, vertelt bezieler Eric Verstraete. “Met ons project willen we zorg dragen voor het erfgoed dat de zusters nalieten. Het feit dat we bij het uitwerken konden beschikken over waardevolle stukken uit de kloosters en een nooit eerder gepubliceerd archief, was een grote troef. De tentoonstelling in Deinze verwelkomde meer dan 3.500 bezoekers. Onze kleinere expo in Maldegem kreeg dan weer 1.600 personen over de vloer, waaronder 750 leerlingen.” Ter gelegenheid van Erfgoeddag op 24 april wordt in de school van Maldegem ook nog eens een tentoonstelling georganiseerd met als thema ‘Het rijke schoolleven en -verleden’. “Daar zullen de projecten van Maldegem toegelicht worden”, aldus Eric Verstraete. “Aan de hand van het boek ‘Deo Gratias’, dat aan de klassen van het basisonderwijs ter beschikking wordt gesteld, zullen de leerlingen werkstukken maken.” Het boek is verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel Maldegem en Dagbladhandel Maxim. (MIWI)

Info: via de website maricolen1663@outlook.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier