Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers. © MM
Redactie KW

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.

De avond begon met een feestelijke receptie, waar de gasten konden genieten van hapjes en drankjes. Jon Michelena, Head of Cinema Lumière en Jan Morbee, burgemeester van Knokke-Heist, openden de pop-upcinema op gepaste wijze met een filmklapper, in afwachting van de start van de film. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op de avant-première van de film ‘To the Moon’ met Scarlett Johansson en Channing Tatum als gewiekste PR-specialiste en weerbarstige ruimtevaartingenieur.

De bezoekers reageerden unaniem positief op het concept van de pop-upcinema. Velen prezen Lumière aan zee als een welkome aanvulling op het ontspanningsaanbod aan de kust.

Hele zomer lang

Jon Michelena van Lumière Cinema kijkt uit naar de zomermaanden. “Na het succesvolle experiment van vorig jaar zijn we verheugd om de tweede editie van Lumière aan zee te kunnen openen. Onze missie is om de mooiste verhalen naar een breed publiek te brengen, ook als dat publiek op vakantie is. Met het verdwijnen van de laatste bioscoop zijn we blij dat we op deze manier een hele zomer lang films kunnen vertonen in Knokke-Heist.”

De pop-upcinema zet, naast een gebalanceerde mix van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers, extra in op beleving met evenementiële vertoningen. Wekelijks zullen gastprogrammatoren er hun lievelingsfilm presenteren. Zo komt Erik Van Looy ‘Jaws’ voorstellen, Rik Verheye legt uit wat zo bijzonder is aan ‘Victoria’ en Eline De Munck en Michaël R. Roskam vertellen jou graag waarom ‘Heat’ nooit verveelt. Nog op het programma: Gandhi (een keuze van Zouzou Ben Chikha) en Top Gun (gekozen door The Zoutalist). (MM)

Programma en info op lumiereaanzee.be. Tickets online of aan de kassa te koop.

Lees meer over: