Politie legt vijf lockdownfeestjes in één weekend stil in Roeselare

Philippe Verhaest

Sinds de nultolerantie van kracht is, werden in de politiezone Riho al 246 inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld. Afgelopen weekend legde de politie in Roeselare ook vijf lockdownfeestjes stil.

De politiezone Riho (Roeselare, Izegem en Hooglede, red.) hanteert de huidige coronamaatregelen strikt en noteerde zo al 246 corona-overtredingen. “Een bewuste keuze”, zegt Roeselaars burgemeester Kris Declercq (CD&V). “Wie de regel niet naleeft, riskeert nultolerantie. De situatie in onze ziekenhuizen is nog altijd te zorgwekkend. We verwachten dus dat iedereen zich houdt aan de maatregelen.”

Tot op vandaag stelde de politie 71 processen-verbaal op voor inbreuken op de mondmaskerplicht, 72 keer werd een overtreding op het samenscholingsverbod vastgesteld. De avondklok werd tot nu toe 91 keer genegeerd en bij ondernemingen, verenigingen en organisatoren werd drie keer het verplichte mondmasker niet gedetecteerd.

Zeven keer moest de politie ingrijpen bij het verbod op verkoop van alcoholische dranken na 20 uur en de social distancing werd één keer niet nageleefd. Eén organisator werd ook beboet omdat hij het samenscholingsverbod negeerde.

Ook het aantal inbreuken op dat samenscholingsverbod tijdens de weekends stijgt. In Roeselare moesten afgelopen weekend vijf lockdownfeestjes, zoals samenkomsten in de privésfeer, stilgelegd worden: goed voor in totaal 23 processen-verbaal. “We roepen iedereen dan ook op om tijdens de komende kerstweekends de maatregelen nauwgezet te respecteren”, klinkt het nog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.