Politie is illegale lockdownparty’s beu
Op verschillende plaatsen in onze provincie botste de politie vorig weekend op lockdownfeestjes. Telkens kregen de aanwezigen een coronaboete opgelegd. Vooral in Brugge lijkt het een probleem. “Dit moet nu echt stoppen”, zegt de Brugse korpschef.
In de provinciehoofdstad moest de politie vorig weekend maar liefst vier keer optreden om een zogenaamde
Europacollege
De studenten van het Europacollege, een internationaal universitair instituut met studenten uit diverse landen van Europa, trokken zich daar afgelopen weekend weinig van aan. Vrijdagavond hielden ze een sinterklaasfeestje, zonder mondmaskers en zonder het respecteren van de nodige afstand. Toen de politie dat stillegde, bleek er even later een nieuw feestje ontstaan te zijn even verderop in een ander gebouw van het college. In totaal kregen zestien studenten een boete en ook het Europacollege zelf mag zich aan een proces-verbaal verwachten. “De organisatie is nu eenmaal zelf verantwoordelijk voor de naleving van de richtlijnen. Duidelijke communicatie bij de studenten dringt zich op. Het is overduidelijk dat ze net wel uit hun bubbels breken. Dat moet nu echt stoppen”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel.
Ook op een ander feestje in Brugge en een party in Zeebrugge moest de politie optreden. Daar werden nog eens twaalf mensen beboet. Sinds het begin van de tweede lockdown begin november botste de Brugse politie in totaal al op negen verboden feestjes.
Onder het bed
Ook in andere steden in onze provincie heeft de politie in de tweede lockdown al boetes uitgeschreven voor lockdownparty’s. Zo legde de Oostendse politie op 22 november een feestje stil in de Torhoutsesteenweg. De dertien aanwezigen probeerden zich nog te verstoppen onder het bed, achter het gordijn of in een kast, maar dat was buiten de alerte arm der wet gerekend.
In Kortrijk kregen afgelopen zaterdag zes mensen een boete nadat buren in de Wijngaardstraat klaagden over nachtlawaai. De zes beweerden niet op de hoogte te zijn van de coronarichtlijnen. De politie van de zone ARRO Ieper legde zeven lockdownfeestjes stil en schreef daarbij 36 processen-verbaal uit. Ook vijf mensen die met de auto onderweg waren naar een feestje, kregen een boete. In de politiezone Riho (Roeselare, Izegem, Hooglede) deed de politie sinds de start van de tweede lockdown dan weer 24 vaststellingen, waarbij in totaal 145 mensen betrokken waren. Het grootste aantal aanwezigen was op een feestje met maar liefst 19 betrokkenen.
Sinds de start van de eerste lockdown in maart werden in onze provincie al ruim 16.600 inbreuken tegen de coronamaatregelen vastgesteld. Koploper is Oostende met 2.103 inbreuken, Middelkerke noteerde er slechts 193.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier